Zes verdachten aangeklaagd voor nalatigheid na stadionramp Indonesië

 ©  EPA-EFE

De Indonesische politie heeft donderdag zes mensen, onder wie drie politieagenten, aangeklaagd voor nalatigheid met de dood als gevolg in verband met de stadionramp van zaterdag. Ze riskeren vijf jaar gevangenisstraf. Dat zegt generaal Listyo Sigit Prabowo, de nationale politiechef.

Bron: BELGA

Bij de rellen na afloop van de voetbalwedstrijd tussen Arema FC en Persebaya Surabaya vielen 133 doden, onder wie ook 37 kinderen. De politie reageerde hardhandig, waarna het tot een stormloop kwam. Vele mensen kwamen vast te zitten doordat de stadionpoorten niet of slechts in beperkte mate konden worden geopend.

Het gaat om de directeur van de PT Liga Indonesia Baru, die de topcompetitie van het land organiseert, de hoofdorganisator van de wedstrijd, de veiligheidscoördinator van het stadion en drie politieagenten die opdracht gaven tot het gebruik van traangas, zegt generaal Listyo Sigit Prabowo.

Volgens de Indonesische president Joko Widodo droegen de gesloten poorten en steile trappen van het stadion bij aan de hoge dodentol. Na oproepen om de stadionramp grondig te onderzoeken heeft de Indonesische regering een gezamenlijk onafhankelijk onderzoeksteam opgericht.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten