Voetbal Challenger Pro League Dender - SK Beveren

Beveren-trainer Wim De Decker waarschuwt: “Omstandigheden zullen helemaal anders zijn”

Wim De Decker: “Ik ben heel benieuwd hoe de groep zal reageren.”  ©  EWT

Beveren-Waas -

Na de knappe 5-0 thuisoverwinning tegen Lierse Kempenzonen gaat SK Beveren vrijdagavond op zoek naar een nieuwe driepunter op het veld van Dender. Trainer Wim De Decker waarschuwde zijn spelersgroep. “Ik ben heel benieuwd hoe de groep zal reageren”, aldus De Decker. Dieumerci Mbokani (36) is nog niet speelgerechtigd.

Wim Houttequiet

De hemel boven de Freethiel kleurt dit seizoen opnieuw wat blauwer. Met 12 op 21 kende de Wase club onder trainer Wim De Decker een relatief goede start. Geel-blauw staat nu op de derde plaats op amper een puntje van leiders Beerschot en RSCA Futures. Vorige week stuurden ze Lierse Kempenzonen nog met forfaitcijfers huiswaarts. Maar de Beverse oefenmeester beseft het gevaar en waarschuwde zijn manschappen op de wekelijkse persconferentie voor het treffen tegen Dender.

“De omstandigheden zullen helemaal anders zijn”, weet De Decker. “Vorige week speelden we thuis voor veel volk tegen de toenmalige leider. Qua beleving zal dit een andere wedstrijd worden. Ik heb mijn spelersgroep hiervoor meermaals gewaarschuwd. Maar goed, we hebben veel spelers met maturiteit in deze ploeg. Ze weten hoe ze daarmee moeten omgaan. We gaan opnieuw vol voor de drie punten, zodat we als ploeg opnieuw een stap vooruit zetten.”

Dat Beveren vorig seizoen in de eerste ronde van de Croky Cup werd uitgeschakeld door Dender, heeft volgens De Decker helemaal geen invloed op deze match. Toch is hij op zijn hoede voor de ploeg van trainer Regi Van Acker.

“Ze hebben de voorbije weken veel vertrouwen getankt met zeges tegen Deinze en Jong Genk”, beseft De Decker. “Ze zullen nu misschien anders naar Beveren kijken en nog meer motivatie hebben om tegen ons te spelen. Of ik een laag blok verwacht? Misschien, al proberen ze ook altijd te voetballen.”

Door de prestaties van de voorbije weken – Beveren is al zes weken ongeslagen – wordt SK Beveren tot een van de favorieten gerekend in de Challenger Pro League. Dat beseft ook De Decker, die tevreden was over de intensiteit op training.

“Misschien worden we inderdaad tot het kransje favorieten gerekend, toch wordt de match tegen Dender een belangrijke opgave. Ik welke mate hebben we een stap gezet? Ik ben heel benieuwd hoe de groep gaat reageren na de zege tegen Lierse. Want we mogen niet te lang bij die match blijven hangen. Ja, er waren veel positieve punten die we moeten meenemen. Toch heb ik ook negatieve dingen gezien.”

Nog geen Mbokani

Dieumerci Mbokani traint volop mee op de Freethiel, maar is voorlopig nog niet speelgerechtigd. De Congolese spits verbrak eenzijdig zijn contract bij Kuwait SC en wacht nog op enkele papieren.

“De club volgt de situatie dagelijks op”, verduidelijkt De Decker, die niet te veel in detail wilde treden. “Mbokani heeft zijn contract opgezegd en dat ligt nu bij de advocaten en de FIFA. Natuurlijk hoop ik dat dit niet te lang blijft aanslepen.”

Geblesseerden

Voorts kan de Beverse oefenmeester tegen Dender geen beroep doen op de geblesseerden Louis Verstraete (rug), Daniel Maderner (knie), Joan Simun Edmundsson (knie) en Mauro Trari (knie). Jacob Buus Jacobsen heeft de ziekenboeg intussen verlaten en traint voluit mee met de groep. Een selectie komt echter nog te vroeg.

Selectie: Reus, Wuytens, Vukotic, Bateau, Ismaheel, Everton Luiz, Van Damme, Hoggas, Corryn, Ribeiro Costa, Barry. Brondeel, Mertens, Tshimanga, Kablan, Reyners, Wolff, Fall, Coopman, Beniest, Mbokani.

Aangeboden door onze partners