Voetbal 3de afdeling VV B Sporting Kampenhout

Nu al met het mes op de keel: slecht gestart Kampenhout kan met komst rode lantaarn alleen maar met zege tevreden zijn

Mbey Epolo (links) eerder dit seizoen in actie tegen Wezel Sport. ©  Mpics

Amper zes speeldagen ver, maar Sporting Kampenhout staat zondag toch al voor een soort van zespuntenmatch. Mbey ‘Martin’ Epolo en co. krijgen na een magere twee op vijftien het bezoek van Zwarte Leeuw, dat met een één op vijftien allerlaatste staat.

Stefan Van De Weyer

De 21-jarige Epolo begon op zijn vierde te voetballen bij Sporting Bruxelles. Daarna speelde de aanvaller in de jeugd nog bij KFC Wemmel, RWDM Brussels, Grimbergen en Woluwe-Zaventem. Op zijn zestiende maakte Epolo in Grimbergen zijn debuut in een eerste ploeg. Na nog passages bij Eppegem, Grimbergen B en eersteprovincialer FC Melsbroek is hij nu aan zijn eerste maanden in de Zeypestraat bezig.

“De ploeg in Kampenhout ligt me enorm goed”, zegt Epolo. “Ik ben hier meer dan degelijk verwelkomd. Kampenhout is een leuke familiale club met een prima trainer. De ploeg hangt prima aan elkaar en we werken er hard aan om het onderling te laten werken.”

Geen reden tot paniek

De prille twintiger groeide op in Neder-Over-Heembeek en woont er nog altijd. “We hebben dit seizoen al goed voetbal gespeeld, maar telkens ontbrak er wel iets. Ook vorig weekend op Wijgmaal (een 4-2-nederlaag, red.) had er zoveel meer ingezeten. We hebben echt wel kwaliteit, daarom zie ik het zeker ook nog goedkomen. De mentaliteit en de technische kwaliteiten zijn meer dan aanwezig.”

De komst zondag van rode lantaarn Zwarte Leeuw lijkt dan ook de kans om het tij eindelijk te keren. “We gaan er alles aan doen om onze eerste overwinning op te tekenen. We mogen ook alleen maar tevreden zijn met de zege. Ik hoop de ploeg in elk geval te kunnen helpen met een doelpunt of een assist. Ik verwacht een grootse prestatie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten