Dodelijke steekpartij Canada: slechts een van de twee broers pleegde moorden

Myles Sanderson zou elf mensen hebben doodgestoken, onder wie zijn broer Damien. ©  EPA-EFE

De Canadese politie gaat ervan uit dat slechts een van de twee broers die verdacht worden van de dodelijke steekpartij van vorige maand op het Canadese platteland, verantwoordelijk is voor de dood van alle slachtoffers. Bij de steekpartij vielen elf doden. Achttien anderen raakten gewond.

Bron: BELGA

De steekpartij vond plaats in twee afgelegen plaatsen met een grote inheemse bevolking, de inheemse gemeenschap van James Smith Cree Nation en het nabijgelegen dorp Weldon, in de westelijke provincie Saskatchewan. Nadat de lijken werden aangetroffen, hield de politie een grootschalige klopjacht naar de twee verdachten, twee broers: de 31-jarige Damien Sanderson en de 30-jarige Myles Sanderson.

Het lichaam van Damien werd een dag later teruggevonden en vier dagen later werd Myles gearresteerd. Die laatste kwam daarbij om. De Canadese politie gaat er nu van uit dat de 30-jarige Myles elf mensen heeft doodgestoken, onder wie zijn broer Damien. Damien zou wel betrokken zijn geweest bij de voorbereiding van de steekpartijen.

Myles had volgens Canadese media een criminele achtergrond vol geweld. Hij werd veelvuldig veroordeeld, voor onder meer mishandelingen, bedreigingen, diefstal en het aanvallen van een politieagent.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten