Argenta en Delhaize hadden beste reclamecampagnes

 ©  Delhaize

Een beleggingscampagne van bank-verzekeraar Argenta en de ‘Belhaize’-campagne van supermarktketen Delhaize hebben donderdagavond de hoofdprijzen gewonnen bij de uitreiking van de Effie Awards, de prijzen voor beste reclamecampagnes, in Brussel. In totaal vielen 19 van de 26 finalisten in de prijzen.

Bron: BELGA

Argenta en Delhaize kregen elk een ‘Gold Effie’. De bank-verzekeraar werd bekroond voor de campagne ‘Ik spaar niet, ik beleg’, om mensen te laten nadenken over beleggen nu spaarrekeningen amper rente opleveren. De campagne werd opgezet door het Antwerpse bureau LDV United.

Delhaize kreeg goud voor de campagne waarbij de keten gedurende een maand naar buiten kwam als ‘Belhaize’, om zo de Belgische leveranciers te promoten. Twee supermarkten, in Wilrijk en Waterloo, werden ook fysiek omgedoopt. Die campagne werd geleid door het Zaventemse reclamebureau TBWA.

Er werden voorts zes zilveren Effies uitgedeeld, aan Alpro, Cristal, Lay’s, Paralympic Team Belgium, Telenet en Zuur. Nog eens elf reclamecampagnes kregen een bronzen Effie: van Aldi, EG, Kom op tegen Kanker, LEGO City, Lu, Payconiq, Proximus (tweemaal), Stella Artois, Universiteit Antwerpen en ZUNY.

De Effie Awards bekronen elk jaar de meest succesvolle marketing- en communicatiecampagnes op het vlak van impact en effectiviteit. De jury bestaat uit adverteerders, reclameagentschappen, academici en marktonderzoekers.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten