Lichaam van vermiste Natacha de Crombrugghe gevonden: een overzicht van acht maanden onzekerheid

 ©  facebook

Meer dan acht maanden lang hield de zoektocht naar de vermiste Natacha ons in de ban. Vandaag hebben haar ouders bevestigd dat hun dochter geïdentificeerd is, nadat enkele weken geleden menselijke resten werden aangetroffen in de Peruviaanse provincie Caylloma, zo’n 45 kilometer van de plek waar Natacha voor het laatst werd gezien. Een overzicht van acht maanden onzekerheid.

Annelies Baeten, adb

- 24 januari: Sinds die dag ontbreekt elk spoor van Natacha de Crombrugghe, een juriste afkomstig uit Linkebeek, de Vlaamse rand rond Brussel.

- 6 februari: De ‘engel der vermisten’ wordt mee ingeschakeld in de zoektocht naar Natacha. Kilometers in de Colca-kloof worden afgezocht.

- 20 februari: Belgische speurders trekken naar Peru om mee te helpen zoeken naar de vermiste Natacha.

- 28 februari: Belgische speurders keren terug naar huis, zonder resultaat

- 15 april: Natacha’s ouders loven een beloning van 15.000 dollar uit aan wie informatie kan verschaffen die kan leiden tot het terugvinden van hun dochter

- 29 juni: er worden huiszoekingen uitgevoerd in Cabanaconde, waar de vermiste juriste voor het laatst gezien werd

- 1 juli: er worden bloedsporen of lichaamsvocht aangetroffen in een woning in Cabanaconde waar Natacha de dag voor haar verdwijning nog een feestje bijwoonde.

- 12 augustus: de bloedsporen blijken niet van Natacha te zijn

- 21 september: vissers treffen menselijke resten aan in de rivierbedding van de Colca. Meteen wordt de link gelegd met Natacha, maar haar ouders betwijfelen sterk dat het om hun dochter gaat: de vondst lijkt volgens hen in scène gezet.

- 3 oktober: de vondst van persoonlijke bezittingen doet meer en meer twijfel ontstaan: is het lichaam toch van Natacha?

- 6 oktober: het openbaar ministerie van Peru maakt bekend dat DNA-onderzoek aantoont dat het lichaam van Natacha is. Haar ouders bevestigen dat. Volgens hen onderzoekt de politie nog of het om een ongeval dan wel moord gaat.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten