We gaan zonnig het weekend in

Archiefbeeld ©  DBA

Vrijdag blijft het droog en wordt het zonnig met in de loop van de dag wat hoge wolkensluiers vanaf het westen en soms ook stapelwolken. De maxima schommelen tussen 14 graden in de Hoge Ardennen en 18 graden in Vlaanderen. De wind wordt matig en aan zee vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen.

jvhBron: BELGA

De weersverwachtingen voor vrijdag. ©  KMI

Vrijdagavond is het droog met brede opklaringen. Na middernacht trekt een storing vanaf de kust richting Ardennen en wordt het tijdelijk zwaarbewolkt met regen. Achter de storing verschijnen in het noordwesten en centrum opnieuw opklaringen. De minima liggen tussen lokaal 0 graden in de Ardennen, 9 of 10 graden in het centrum en 13 graden aan zee. 

Zaterdagochtend is het in het zuidoosten van het land nog tijdelijk zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of motregen. Elders is het droog met brede opklaringen. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt met stapelwolken die in het noordoosten van het land tot een enkele bui kunnen leiden. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 15 tot 16 graden graden in Vlaanderen. De wind waait matig en aan zeer vrij krachtig uit het westen tot het noordwesten.

Zondag blijft het droog en wordt het, na een frisse ochtend met lokale nevel of mist, zonnig. De maxima liggen tussen 13 en 17 graden bij een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost.

Maandag blijft het droog met zon en wolken. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden. Dinsdag wordt het wisselend bewolkt en blijft het ook droog. De maxima liggen rond 15 graden in het centrum. En ook woensdag blijft het wellicht nog droog met zwaarbewolkte perioden. Donderdag nemen de neerslagkansen toe en wakkert de zuidwestenwind aan.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten