Voetbal 3de provinciale B Eendracht Hooglede

Mathias Piceu verwacht met leider Hooglede “potige topper” in Komen: “Bestuur was heel duidelijk: we moeten kampioen worden”

Mathias Piceu is aan zijn derde seizoen in Hooglede bezig. © Bart Vandenbroucke

Hooglede -

Hooglede lijkt eindelijk te kunnen meestrijden voor de prijzen, want Eendracht won vorig weekend met 1-7 bij Kruiseke en startte zo met 13 op 15 aan het seizoen. Zondag speelt de leider de topper op het veld van eerste achtervolger Komen.

Amaury Verdruye

Sinds Filip Comptaert het trainersroer overnam, draait het gesmeerd bij Hooglede. Vorig seizoen werd in extremis nog de eindronde gehaald, al liep het daarin wel fout. De coach en zijn spelers werkten echter hard verder en Eendracht sprak grote ambities uit, met resultaat tot dusver.

“Het bestuur was dit jaar heel duidelijk: er moet kampioen worden gespeeld. We weten dat die ambitie er is en dan start je maar beter goed aan het seizoen”, legt kapitein Mathias Piceu, die afgelopen weekend een hattrick voor zijn rekening nam, uit. “10 op 12 was ons doel, momenteel zitten we al aan 13 op 15. Uiteraard wordt de titel pakken niet gemakkelijk, maar we zijn op de goede weg. Een goede start is al de helft van het werk, maar we willen altijd meer. Dat is belangrijk in deze reeks, want het zal niet vanzelf gaan. De Ieperse reeks staat bekend om zijn wat mindere velden, maar vooral om de harde duels. We mogen niet in een nonchalant stramien vallen. Hoe sneller je van boven staat, hoe moeilijker het wordt. We zullen worden aanzien als de te kloppen ploeg en iedereen zal willen winnen tegen ons.”

Grinta van de trainer

T1 Filip Comptaert lijkt voorlopig de juiste man op de juiste plaats voor Eendracht Hooglede. “De trainer vraagt veel van ons, maar samen met de andere coaches werken ze fantastische trainingen uit”, vindt Piceu, die aan zijn derde seizoen in Hooglede bezig is. “Ik heb nog nooit een trainer gehad op dit niveau die zoveel intensiteit in elke training legt. Ook wanneer je geblesseerd bent, word je van kortbij opgevolgd. Je kan niet zomaar zeggen dat je last hebt en niet zal trainen. Dat is bij andere coaches wel anders. Ik kan de grinta van onze coach wel smaken.”

Hooglede kan dit weekend al een kloofje slaan met de achtervolgers, al kan het ook z’n leidersplaats kwijtspelen. Zondagmiddag speelt Eendracht de topper in Komen. “Het wordt een eerste test, want ze doen het bijna even goed als wij”, weet Piceu. “Het valt op dat Komen heel weinig doelpunten tegen krijgt. We zijn op onze hoede, want die Franstalige ploegen zijn steeds zeer potig. We moeten voldoende vechtlust aan de dag brengen om de bal te veroveren. Als dat lukt, moeten we proberen om ons eigen voetballende spel op de mat te brengen.”

Dat de sfeer momenteel opperbest is in Hooglede, lijkt de logica zelve. “Het is een fantastisch warme en familiale club”, zegt Piceu. “Sinds Jelle Cool niet meer actief is als speler, zet hij zich voor allerlei randzaken in. Van onze coach worden we verplicht om aan alle acties en evenementen deel te nemen, maar dat doen we met plezier. Hooglede trekt veel supporters aan, zelfs op verplaatsing zijn we steevast goed vertegenwoordigd.”

Geluk bij een ongeluk

Hooglede breidde de kern sterk uit en dat zorgde voor positieve selectieproblemen bij de start van het seizoen. “Enkele blessures hebben die selectiekeuzes de voorbije weken vanzelf opgelost. Dat is een geluk bij een ongeluk. Als je mee wil strijden voor de titel, heb je ook een brede kern nodig. Als we die niet hadden, dan kwamen we nu waarschijnlijk al in de problemen door het vrij hoge aantal blessures.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten