Blinde terriër Wacko bijt chihuahua dood voor ogen van baasje en kleinkinderen: “Ik vroeg nog om niet op de hondenweide te komen”

De terriër beet de chihuahua dood. © Shutterstock

GENT -

Eerst beet zijn blinde terriër een chihuahua dood en nadien sloeg hij het baasje van de dode hond, voor de ogen van zijn kleinkinderen, tegen de grond. Daarvoor moest een Gentenaar zich vrijdag verantwoorden voor de rechter in Gent.

Laura Moens

De terriër genaamd Wacko verloor zijn zicht toen hij enkele jaren geleden werd aangevallen met ammoniak. Volgens zijn baasje schrikt hij sindsdien snel en kan hij niet goed meer omgaan met andere honden. Daarom vroeg hij in maart 2020 aan een grootvader, die met zijn kleinkinderen en een chihuahua op de hondenweide bij de Bourgoyen wilden komen, om nog eventjes te wachten.

De grootvader negeerde die vraag en het kwam tot een confrontatie tussen beide honden. De blinde terriër beet de chihuahua dood voor de ogen van de grootvader en kleinkinderen. Het baasje van de chihuahua belde in paniek de politie. Toen de beklaagde dat zag, sloegen zijn stoppen door.

“Mijn cliënt heeft een psychiatrische stoornis en is de controle over de situatie compleet verloren. Hij heeft daarom naar de man uitgehaald”, verklaarde zijn advocaat, Jeroen Van Kerrebroeck. De grootvader kreeg een vuistslag in het gezicht en was daardoor tien dagen arbeidsongeschikt.

Internering als straf

De procureur vroeg om een internering en Van Kerrebroeck kon zich daarin vinden. Hij wil zijn cliënt vooral uit de gevangenis houden. “Mijn client heeft met zijn mentale conditie nood aan een stabiele residentiële situatie.”

De burgerlijke partij vroeg om een schadevergoeding van 2.000 euro. Van Kerrebroeck vroeg om een milder bedrag. “Ik begrijp hoe moeilijk dat voor de grootvader en kleinkinderen moet zijn geweest, maar mijn cliënt verloor de controle over de situatie. Hij is maar in beperkte mate toerekeningsvatbaar.” De rechter beslist op 4 november over de zaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten