Valse pakjesbezorgers die overval pleegden, zijn ingerekend

De overvallers vermomden zich als pakjesbezorgers. ©  DBA

Twee mannen die, vermomd als pakjesbezorgers, in juni een overval zouden gepleegd hebben in Schaarbeek, zijn door een Brusselse onderzoeksrechter in verdenking gesteld. Dat meldt het Brusselse parket. De twee konden ingerekend worden na een onderzoek door de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node).

Gilles LiesenborghsBron: BELGA

De feiten vonden op 22 juni rond 11.15 uur plaats. Twee mannen die vermomd waren als UPS-koeriers en petten en mondmaskers droegen, belden aan bij het slachtoffer en bedreigden haar met een vuurwapen toen ze de deur opendeed. Eenmaal de daders binnen waren, eisten ze een kluis op, waarna ze het slachtoffer opsloten in een kamer en de vlucht namen. Het slachtoffer kon nadien de politie verwittigen.

De politie Brussel Noord kon na doorgedreven onderzoek verschillende verdachten en uitvalbasissen identificeren. Woensdag vielen speurders binnen op negen adressen in Eupen en troffen daar 33.000 euro cash, een vuurwapen, twee voertuigen, drugs, en een grote hoeveelheid juwelen aan. Drie personen werden van hun vrijheid beroofd, van wie er uiteindelijk twee werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Die stelde hen in verdenking voor diefstal met geweld of bedreiging, in bende, met wapen en voertuig, willekeurige vrijheidsberoving, en liet hen vrij onder voorwaarden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten