Bus van De Lijn rijdt zich klem onder fietsersbrug

Een bus van De Lijn heeft zich vastgereden onder de fietsersbrug over de Koning Albert I-laan in Brugge in de omgeving van Kinepolis. © Elisa Vincke

Brugge -

Rond 13.30 uur vrijdagmiddag heeft een lijnbus zich vastgereden onder de fietsersbrug over de rotonde van de Koning Albert I-laan in Brugge. De bus was afgeweken van de oorspronkelijke route. Politie, brandweer en een takelwagen van De Lijn kwamen ter plaatse.

Elisa Vincke

Het ongeval gebeurde vrijdagmiddag op de rotonde van de Koning Albert I-laan. “De bus van De Lijn sloeg af richting Kinepolis”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter. “Daardoor is voorlopig weinig verkeershinder in de buurt rond het ongeval.”

Er vielen geen gewonden bij het ongeval. De bus had geen passagiers aan boord. (Lees verder onder de foto)

 ©  evib

Bij De Lijn klinkt het dat de bus was afgeweken van de oorspronkelijke route. “Het gaat om een verstrooidheid van de bestuurder, er is geen speciale reden waarom hij was afgeweken van de route”, zegt de woordvoerder van De Lijn, Frederik Wittock. “Het is een spijtig voorval, maar missen is menselijk.”

“De locatie wordt op dit moment gelukkig weinig gebruikt, tegen vanavond zou alles zeker opgelost moeten zijn. Als je naar de film gaat, zal je dus geen hinder meer ondervinden”, zegt Wittock.

De takeldienst van De Lijn heeft eerst lucht uit de banden van de bus gelaten, in de hoop dat het voertuig voldoende zakte om het makkelijk vanonder de brug te krijgen. De brandweer was aanwezig om meteen te kunnen blussen indien brand zou ontstaan. Bovenaan de bus, waar het gevaarte de fietsersbrug raakt, zit namelijk de batterij van het voertuig. Een zwaardere depannagedienst kwam vanuit Kortrijk om bij te springen.

“De technische ploeg heeft de bus vrij makkelijk los gekregen”, zegt woordvoerder Wittock. “Ze konden de bus laag genoeg krijgen om hem dan weg te takelen.” Rond 16.30 uur was de bus weg en de straat weer open voor het verkeer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten