Makelaar Béa Vandendael stopt met ‘Blind gekocht’

Ze was er al vanaf het eerste seizoen bij, maar de aankomende vijfde reeks van ‘Blind gekocht’ zal het zonder makelaar Béa Vandendael moeten doen. Dat ze een pauze inlast, heeft ze zelf bekendgemaakt: “De voorbije jaren waren heel pittig. ‘Blind gekocht’ combineren met mijn drukke job is te veel geworden.”

Eva De Poorter

“Na vier seizoenen, 33 afleveringen en 29 spannende huisaankopen heb ik, met veel pijn in het hart besloten om een Blind gekocht-pauze in te lassen”, vertelt Vandendael op sociale media.

“De voorbije jaren waren heel pittig en zeker de afgelopen twee jaar ben ik enorm diep moeten gaan in de zoektocht naar de ideale droomwoningen. Door de coronapandemie was de huizenmarkt oververhit en de combinatie van lagere budgetten, hogere prijzen én hogere verwachtingen maakten het er niet makkelijker op. Blind gekocht combineren met mijn drukke job bij ERA IMMPULS (het makelaarskantoor waarvoor ze voltijds werkt, red.), is te veel geworden. Ik heb moeten beslissen om wat minder hooi op de vork te nemen. Dat is echt een ontzettend moeilijke beslissing, maar het is gewoon belangrijk om mijn gezondheid even op de eerste plaats te zetten. Hoeveel moeite me dat ook kost.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wie de afwezigheid van Béa zal opvangen in het vijfde seizoen – waarvan de opnames intussen lopen –, wordt later bekendgemaakt. Al is het afscheid niet definitief. “Het programma en het team hebben een heel speciaal plekje in mijn hart. Ik heb veel plezier beleefd, gevloekt, gehuild en gelachen tijdens mijn avonturen met Bart, Kelly, Jani, Dina, Kobe en het productieteam. Dat koester ik. Wat de toekomst brengt, zien we wel.”

“Jammer, maar begrijpelijk”

Interieurarchitecten Bart Appeltans en Kelly Claessens gaan hun collega alvast missen. “En ik niet alleen”, zegt Claessens. “Maar heel Vlaanderen: ze is onze favoriete redhead. Ik vond het fantastisch om met haar samen te werken. Ze stelde mij ook meteen op mijn gemak, toen ik erbij kwam in seizoen drie. Ik kan mij een seizoen zonder haar niet voorstellen, dus ik hoop dat wij in de toekomst zeker nog eens kunnen samenwerken.”

LEES OOK. Makelaar Béa ziet haar taak in ‘Blind gekocht’ elk jaar moeilijker worden: “Zelfs mijn eigen collega’s zeiden dat het onhaalbaar was” (+)

“Het is jammer dat we Béa dit jaar gaan moeten missen”, zegt ook Appeltans. “We zijn samen aan dit avontuur begonnen enkele jaren geleden, hebben veel plezier gemaakt en mensen gelukkig gemaakt. Het was super om dat samen met haar te doen. Ik begrijp natuurlijk dat ze even nood heeft aan wat rust. We hebben allemaal wel eens een moment in ons leven dat we wat gas terug moeten nemen. Dus verzorg je goed en tot snel.”

LEES OOK. ‘Blind gekocht’-makelaar Béa Vandendael over haar bijzondere leefsituatie en haar werk: “Alles wat betaalbaar is, mist tegenwoordig basiscomfort” (+)

Ook bij Play4 hebben ze Vandendael hoog zitten. “Béa is al vanaf het begin een van dé gezichten van Blind gekocht. En niet zomaar één”, zegt programmadirecteur Annick Bongers. “Ze heeft de voorbije vier seizoenen meer dan eens bewezen dat ze de vastgoedvrouw op de juiste plek was. Hoe uitzichtloos de situatie er ook uitzag, toch wist ze telkens weer te verbazen. Dat ze niet in het vijfde seizoen te zien zal zijn, is uiteraard jammer voor de zender, het programma en haar collega’s. Maar gezondheid komt altijd op de eerste plaats. Een welgemeende dikke merci, en ongetwijfeld tot snel!”

Aangeboden door onze partners

Lees ook