Onteigeningen moeten ‘Coca Cola-weg’ mogelijk maken: “Gesprekken met eigenaars waren zonder resultaat”

De Gestichtstraat moet al jaren heel wat zwaar verkeer slikken.  ©  fvv

Zwijnaarde -

De nieuwe weg die aangelegd wordt om de Gestichtstraat in Zwijnaarde te ontlasten van het zware verkeer van de Coca Cola-fabriek komt dichterbij. Het stadsbestuur is gestart met de onteigening voor de werken aan de langverwachte verbindingsweg.

Fien Lakiere

De Gestichtstraat vormt momenteel de verbinding tussen de R4 en het bedrijventerrein waar Coca Cola gevestigd is. Het zware verkeer van en naar de fabriek passeert al jaren door de woonstraat en dat zorgt voor onveilige situaties. Om dat probleem op te lossen, zal er vanaf de R4 een nieuwe rechtstreekse verbindingsweg aangelegd worden naar het bedrijventerrein.

Het nieuwe stukje weg staat aangeduid in het groen. ©  Stad Gent

De gronden die daarvoor nodig zijn, zijn echter nog niet allemaal eigendom van de Stad. Het stadsbestuur besliste daarom enkele gronden te onteigenen. “Verschillende gesprekken met de eigenaars waren zonder resultaat, waardoor de onteigeningsprocedure als laatste redmiddel wordt gebruikt”, klinkt het in het besluit, dat dinsdag goedgekeurd werd in de gemeenteraadscommissie.

Wanneer de werken aan de ‘Coca Cola-weg’ exact kunnen starten, hangt af van de onteigeningsprocedure. De voorlopige timing is vastgelegd op het voorjaar van 2025. Eens de nieuwe weg er ligt, zal dan de op- en afrit van de R4 aan de Gestichtstraat afgesloten kunnen worden.

LEES OOK.Afrit R4 aan Coca Cola wordt afgesloten om straat veiliger te maken: gronden worden onteigend

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent