Oprit en afritten naar Leuvense ring aan Brusselsepoort tot eind februari afgesloten

Archiefbeeld. ©  Google Street View

Vanaf 10 oktober worden de oprit en de afritten om naar de Leuvense ring te rijden aan de Brusselsepoort afgesloten voor het verkeer. Dat heeft de stad Leuven vrijdag bekendgemaakt. Reden voor de afsluiting zijn een archeologisch onderzoek en de vernieuwing van een rioleringsstelsel.

wverBron: BELGA

Op dit moment vinden er rioleringswerken plaats in de Brusselsestraat. In de ondergrond zit mogelijk belangrijke historische informatie die vernietigd zou kunnen worden door de werkzaamheden. Ter hoogte van de twee tolhuizen stond vroeger namelijk de Wijngaardpoort van de tweede stadsomwalling. Midden 19e eeuw werd de poort gesloopt. Het archeologisch onderzoek, dat op 10 oktober van start gaat, probeert overblijfselen van de poort terug te vinden. 

Aansluitend op het archeologisch onderzoek start de vernieuwing van het wegdek in de Brusselsestraat. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken klaar in februari volgend jaar. Tot dan blijven de oprit en de afritten van en naar de Leuvense ring afgesloten voor het verkeer. 

Gemotoriseerd verkeer kan de ring oprijden vanaf de Brusselsesteenweg via de Rennessingel. Het centrum van Leuven blijft bereikbaar door een omleiding te volgen via de Rennessingel, Den Boschsingel en Donkerstraat. Ook fietsers en bussen moeten een omleiding volgen. Voetgangers kunnen de werken passeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten