Drone ontploft op militaire luchthaven in Rusland

De luchthaven van Sjaikovka.  ©  Google Maps

In de Russische regio Kaloega is een drone ontploft op een militaire luchthaven, op ongeveer 200 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Moskou. Dat zeggen de autoriteiten.

wverBron: BELGA

Volgens de regionale gouverneur, Vladislav Sjapsja, zou de drone “waarschijnlijk uit het buitenland naar hier” zijn gevlogen. De explosie veroorzaakte geen schade en maakte geen slachtoffers. Ook is de luchthaven Sjaikovka nog in gebruik. “Ter plaatse werkt een groep onderzoekers om de oorzaak en omstandigheden van het incident uit te klaren”, aldus de gouverneur op zijn Telegram. Eerder hadden lokale media bericht dat het onbemande tuig ontplofte boven de landingsbaan.

Sjaikovka is het steunpunt van een bommenwerpersregiment. Het gaat dan vooral om bommenwerpers van het type Tu-22M3, die ook zijn ingezet in de oorlog tegen Oekraïne. 

De militaire luchthaven bevindt zich op 200 kilometer van Moskou, maar ook meer dan 400 kilometer van de Oekraïense grens. Sinds de invasie in Oekraïne had Moskou verschillende luchthavens in het westen en zuiden van het land gesloten voor de civiele luchtvaart. Voor de oblast Kaloega gelden echter geen beperkingen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten