Iraanse ambassadeur bedreigd met mes op ambassade in Kopenhagen

 ©  AFP

Een man is in Kopenhagen gearresteerd nadat hij het terrein van de Iraanse ambassade was binnengedrongen en ambassadeur Afsaneh Nadipur met een mes had bedreigd. Dat zegt Teheran vrijdag. De politie in Kopenhagen bevestigde het bericht en zei dat een Iraans staatsburger is aangehouden in verband met het incident.

Bron: BELGA

De man had ook verschillende auto’s op het terrein beschadigd voordat hij werd overmeesterd door een ambtenaar van de ambassade, aldus het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken. De ambassadeur maakt het goed, gezien de omstandigheden, zei het ministerie.

De verdachte wordt zaterdag voorgeleid, zei de Deense politie. Het is niet duidelijk of het incident verband houdt met de protesten tegen het Iraanse leiderschap die het land teisteren na de dood van de 22-jarige Mahsa Amin.

Teheran bekritiseerde de Deense politie omdat zij het incident niet heeft kunnen voorkomen: “Het is betreurenswaardig dat een dergelijke aanval op een vrouw, die ook ambassadeur is en diplomatieke onschendbaarheid geniet, in het hart van Europa plaatsvindt”, zei minister van Buitenlandse Zaken Hussein Amirabdollahian. Hij beschuldigde ook de Deense politie ervan te laat ter plaatse te zijn gekomen.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt