Sporting Charleroi zoekt een externe investeerder: “Als we willen blijven groeien, is er nood aan vers kapitaal”

 ©  BELGA

De aandeelhouders van Sporting Charleroi zoeken een nieuwe Belgische of buitenlandse investeerder. Dat vernam De Tijd. De Waalse voetbalclub is al negen jaar op rij winstgevend, maar dat wordt almaar minder evident. Daarom is de club op zoek naar vers kapitaal.

Jens JacobsBron: BELGA

Krijgt Sporting Charleroi binnenkort een nieuwe investeerder? Het zou zo maar kunnen. In een zoektocht naar nieuw kapitaal heeft de club enkele potentiële kandidaten het dossier van de Waalse club al toegezonden. Al zit het proces zit nog in een beginstadium. De aandeelhouders van de Waalse club staan volgens informatie van De Tijd zowel open voor de verkoop van een minderheids- als van een meerderheidsbelang.

De aandelen van Sporting Charleroi zijn voor ongeveer 75 procent in de handen van Mehdi Bayat, de ex-voorzitter van de Belgische voetbalbond. Clubvoorzitter Fabien Debecq bezit het grootste deel van de overige aandelen (ongeveer 23 procent) en algemeen secretaris Pierre-Yves Hendrickx de rest (zowat 2 procent). 

“We hebben geen geld nodig”, zegt Bayat. “Maar als we te midden van de almaar grotere concurrentie van buitenlandse en kapitaalkrachtige eigenaars willen blijven groeien, moeten we de deur openzetten voor vers kapitaal.” 

Aangeboden door onze partners