Emotionele Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali zwaaien af in Lombardije: “Ik sluit af met een heel mooi gevoel”

 ©  AFP

De rijke wielercarrière van zowel Alejandro Valverde als Vincenzo Nibali zit erop. De Spanjaard en de Italiaan slaagden tijdens hun laatste koers in de Ronde van Lombardije er nog in een ereplaats te veroveren, en slikten daarna de emoties door.

Jens HeylenBron: BELGA

De 42-jarige Valverde (Movistar Team) sprintte in zijn afscheidskoers nog naar de zesde plaats, en dat leverde hem dubbele gevoelens op: “Spanning, voor de toekomst. Verdriet, omdat ik stop, en dat met nog zo’n hoog niveau. En geluk, omwille van het enorme werk van de ploeg vandaag, voor mij en Enric Mas. 21 jaar prof, zoveel grote momenten. En nu, genieten?” Valverde heeft onder meer vier overwinningen in Luik-Bastenaken-Luik, vijf in de Waalse Pijl, een wereldtitel en een eindzege in de Vuelta op zijn lange palmares staan.

Nibali (Astana Qazaqstan) kon op zijn 37ste geen hoofdrol meer spelen in de koers die hij tweemaal won, maar eindigde toch nog als 24e op 2:17 van winnaar Tadej Pogacar. “Ik sluit af met een heel mooi gevoel. De hele wedstrijd lang waren de mensen vanop de kant naar me aan het roepen. Dit is een erg emotionele dag voor me.” Nibali kan afsluiten met eindzeges in alle drie de grote ronden: de Tour van 2014, de Giro’s van 2013 en 2016, en de Vuelta van 2010. Daarnaast won hij onder meer ook Milaan-Sanremo.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten