Wielrennen elite 116de Parijs-Tours

Edward Theuns botst op snelle Arnaud Démare in Parijs-Tours: “Veel energie verbruikt om terug te keren na materiaalpech”

Theuns (Trek-Segafredo) moet nipt de duimen leggen voor Arnaud Démare. ©  Belga

Laarne -

Edward Theuns blijft de ereplaatsen opstapelen. Na de zevende plaats in Parijs-Bourges voegde Theunske er zondag een tweede plaats aan toe op de Avenue de Grammont in Tours, waar de Fransman Arnaud Démare een tweede jaar op rij triomfeerde. De Ier Sam Bennett eindigde derde.

Freddy De Geest

“Verliezen van Démare is geen schande. Er zat niets meer in. Ik ben blij met dit resultaat”, zegt de renner van Trek-Segafredo, die een bijzonder sterk najaar rijdt. “Het gevoel blijft goed en dus blijf ik gefocust. In Parijs-Tours reed de ploeg de perfecte koers. Otto Vergaerde was de perfecte gids op weg naar de gravelstroken. Die lagen bezaaid met grote stenen en zorgden voor verschillende valpartijen. Gelukkig bleef ik daar van gevrijwaard. Ik kende wel materiaalpech. Om terug te keren, verbruikte ik nogal wat energie. Mijn ploegmakker Tom Skujins bracht me juist op tijd naar voor, maar evident was dat niet op die smalle baantjes en de verschillende beklimmingen. In de sprint koos ik bewust voor het wiel van Démare na de laatste bocht. Arnaud remonteren zat er niet in, maar daar kan ik mee leven. Bekijk zijn palmares er eens op na en dan besef je snel dat het niet de eerste de beste is”, spaart de Laarnenaar de lof niet voor zijn Franse collega.

Vakantie

Op zijn lauweren rusten, is er voor Theuns nog niet bij. “Woensdag vertrek ik naar Japan, waar we zaterdag een criterium rijden en zondag de 29ste Japan Cup Cycle Road Race. Daarna gaat de riem er af. Na een sterk najaar kan ik met een goed gevoel de winter in. Het is ook tijd voor wat quality time met mijn gezin. Wat vakantie zal deugd doen vooraleer we beginnen op te bouwen naar het volgende seizoen”, besluit Edward, die de voorbije weken in de GP d’Isbergues en de Memorial Fred De Bruyne in Berlare ook al een podiumplaats versierde en in de Tour de Poitou Charentes en Nouvelle Aquitaine met ritwinst flirtte.

Aangeboden door onze partners