Voetbal  1ste Provinciale  KCVV Elewijt - KSC Grimbergen 4-4

Billijke draw na spektakelstuk met acht goals, Elewijt geeft 3-0 uit handen

Vantomme (groen van VV Elewijt) probeert Bouyfoulkitne af te stoppen. ©  KMS

Elewijt -

Na twintig minuten had Elewijt de schaapjes op het droge met drie snelle goals. Grimbergen verzette de bakens met vier goals waarna Gregory Boudart in een knotsgekke derby Elewijt toch nog langszij bracht.

Wim Redant

Elewijt nam een blitzstart met goals van Karel Mertens, Jorn Reszczynski en Glen Breugelmans. Na een slecht uitverdedigen van Yoran Verdeyen schonk Rune Gaudaen Grimbergen opnieuw hoop. Hamid Bouyfoulkitne bracht de bezoekers in het spoor. Arnaud De Cuyper tekende van op de stip de gelijkmaker aan. Senne Casteels werkte een hoekschop tegen de touwen. Elewijt krasselde overeind en Gregory Boudart sleepte voor de fusieclub een punt uit de brand. De Mechelse thuisportier Yoran Verdeyen blikte terug met gemengde gevoelens.

“Het is als doelman nooit leuk om vier goals te incasseren. Bij de eerste goal ging ik bovendien in de fout. Bij een 3-0-voorsprong mag je een bonus uiteraard nooit meer uit handen geven.” Verdeyen werkt als politieagent in Mechelen en speelde al eens een jaar in eerste provinciale bij opponent Grimbergen. “Ik doorliep de jeugdrangen van Grimbergen waarna ik voor twee jaar naar Eppegem trok. Toen keerde ik terug naar Grimbergen waar ik als tweede keeper fungeerde. Intussen ben ik aan mijn derde seizoen bezig bij Elewijt. Ik tekende op het moment dat Elewijt de promotie vierde naar tweede provinciale.”

Na een moeizame voorbereiding en een mislukte seizoenstart met nul op negen tapte Elewijt uit een ander vaatje. “We werden geconfronteerd met een resem blessures tijdens onze oefencampagne terwijl het ook wennen was aan een nieuwe coach met ook nog eens de integratie van een resem nieuwe spelers. Voor mezelf past het plaats bij een ambitieuze club met toffe fans. Het voetbal leeft bij Elewijt. Het enthousiasme van de fans heeft zijn charmes. Zowel uit als thuis voeren onze fans op vocaal vlak doorgaans de hoogste toon.” De mislukte start ligt Verdeyen nog steeds op de maag. “We toonden ons drie keer de evenknie, maar de beloning bleef telkens uit. We serveren nochtans mooi voetbal. Onze nieuwe coach Geert Deferm kiest ook voor meer realistisch voetbal dan zijn voorganger Wim Dhondt, al heeft dat wellicht ook te maken met de hogere reeks waarin we spelen. Met keeperstrainer Luc Usewils klikt het. We gaven destijds nog samen keeperstraining bij Eppegem, maar dar ben ik uit tijdsgebrek mee gestopt.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten