Voetbal 1ste nationale FC Luik - KVK Tienen 1-1

Nieuw gezicht Yacine Bentayeb zorgt voor verdiende halve stunt bij topploeg Luik

De jonge verdediger Lucas Chantrain was tevreden over het defensieve compartiment (archief).  ©  gmd

Tienen -

Voor de eerste keer dit seizoen zat Yacine Bentayeb (25) in de selectie en maakte het laatste halfuur vol. Hij bedankte en zorgde bij de nummer twee Luik in de rangschikking voor een meer dan verdiende gelijkspel. Met de drie punten erbij voor de stopgezette match van begin september bij Rupel Boom en deze draw zorgt voor licht in de donkere tunnel.

René Beelen

Yacine Bentayeb maakte dat Tienen aan de feestdis mocht. Trouwens op basis van de doelkansen hadden de tricolores zelfs meer verdiend dan een gelijkspel.

“Ik werd gelanceerd en profiteerde van mijn snelheid om vier minuten voor tijd gelijk te stellen”, is Fransman Bentayeb erg blij dat hij de nederlaag kon afwenden en de talrijk meegereisde fans mocht plezieren. “We creëerden veel kansen en een overwinning was zelfs eerlijker geweest. Ik kwam het laatste halfuur Yvan Yagan vervangen. Zelfs toen we met tien stonden, na tweemaal geel voor Singh, kregen we nog scoringsmogelijkheden.”

“Dat ik nog niet in beeld kwam had te maken met een blessure. Nu ben ik echter honderd procent fit en voldoende klaar om als flankaanvaller dit Tienen nog diensten te bewijzen.”

Betayeb speelde vorig seizoen bij La Louvière en voordien in Zuid-Frankrijk bij Agde, Sète en Béziers. Bij La Louvière was hij een basispion.

“In Frankrijk voetbalde ik steeds in vierde afdeling”, licht Yacine toe. “Ik kwam naar Tienen omdat hier niet alleen ambitie is maar ook voldoende kwaliteit. Dat was hier bij Luik duidelijk dat we onze voet naast die topper konden zetten.”

Veel was er de laatste weken te doen omtrent de rammelde verdediging. Nu van half september was het geleden dat tiener Lucas Chantrain nog een volledige wedstrijd speelde. “Als je na vijf minuten een strafschop en heel licht gefloten tegen krijgt, spookt het door je hoofd dat het weer mis zou gaan”, zegt de rechterverdediger. “Maar niets hiervan. De verdediging sloot als een bus, gaven nauwelijks kansen weg en schepten er zelf enkele heel goede. Er zat meer in dan dit gelijkspel. Al mochten we met opgeheven hoofd het terrein verlaten. Trouwens voordien deed geen enkele ploeg ons voor om in Luik een punt weg te kapen.”

“Collectief was dit een sterke prestatie. Mijn taak was om spelbepaler Bruggeman die al veel keer scoorde, uit de wedstrijd te houden en kreeg zo een pure defensieve opdracht. Na een uur werd Bruggeman gewisseld en dat betekent dat ik fier mag zijn op mijn prestatie”, besluit Lucas Chantrain.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten