Voetbal 2de provinciale A SK Vlamertinge - FC Poperinge 2-2

Poperinge geeft in Vlamertinge 0-2-voorsprong nog uit handen: “Dit is zuur”

Marijn Bentijn van Poperinge ontzet de bal voor Bodhi Goetgheluck van Vlamertinge.  ©  VDB

SK Vlamertinge-FC Poperinge eindigde op een 2-2 gelijkspel. En daar was men vooral bij de thuisploeg tevreden mee. De Hoppeplukkers waren gedurende drie vierde van de match de betere ploeg, leidden met 0-2. Tot de ingevallen Dylen Vandenberghe bij zijn eerste baltoets de 1-2 scoorde, de thuisploeg weer hoop gaf. Net voor affluiten, op vrijschop, maakte Bodhi Goetgheluck gelijk.

Fons Vandewynckele

Het ongeslagen Poperinge zorgde voor het betere voetbal, liep 20 minuten voor tijd verdiend tot 0-2 uit. De score kon zelfs hoger geweest zijn, maar thuisgoalie Warre Vertsraete hield de schade binnen de perken. De bezoekers hadden de wedstrijd onder controle. De 0-3 leek eerder in de maak dan den 1-2. Tot Vlamertinge op karakter alsnog het tij kon doen keren met de aansluitingstreffer van de ingevallen Dylen Vandenberghe. Vier minuten voor tijd, op vrijschop redde Bodhi Goetgheluck alsnog een punt uit de brand.

“Toen ik de bal klaar legde voor die vrijschop, was ik er zeker van dat die tegen de netten ging belanden”, schreeuwde de 21-jarige Bodhi Goetgheluck zijn vreugde uit. “Toegegeven, Poperinge was de betere ploeg, maar het siert ons dat we nooit de armen lieten zakken. In voetbal mag je nooit opgeven, moet er altijd voor gaan. Dat we nood hebben aan een tweede zege? Klopt, maar als we verder op die manier blijven spelen, dan zal die niet lang meer uitblijven. Misschien volgende week op Bissegem. Vorig seizoen speelde ik bij eersteprovincialer RC Lauwe. Ik had het er best naar mijn zin, maar het hobbelige veld hing me de keel uit. Op het kunstgras van Vlamertinge komen mijn technische kwaliteiten beter tot hun recht.”

Bij Poperinge zat de temperatuur na de wedstrijd onder het vriespunt. “Het is bijzonder ontgoochelend om op deze manier twee kostbare punten te grabbel te gooien“, sakkerde de ervaren Marijn Bentein. ”Vlamertinge kreeg amper twee kansen, kon daaruit evenveel keer scoren, terwijl wij meerdere loepzuivere mogelijkheden vergaten te verzilveren. Het enige positieve is dat we nog steeds ongeslagen zijn. Onze ambities? We bekijken het wedstrijd per wedstrijd, we zien wel waar ons vliegtuig landt. Uiteraard moeten we met die ploeg bovenaan meedraaien. Vorige week deden we een uitstekende zaak, wonnen we van titelkandidaat Dottenijs. Nu wordt dat harde werk van vorige week teniet gedaan. Dit is zuur.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten