Voetbal 3de Afdeling VV A Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT DERDE AFDELING A: Voorde-Appelterre klaar voor de topper, Avanti Stekene stoomt door naar top drie

Jess De Rudder van Avanti Stekene gooit lijf en leden voor de bal om Jordy Janssens te dwarsbomen. Stekene ging in West-Vlaanderen winnen met 0-3. ©  VDB

FC Voorde-Appelterre is klaar voor de topper van volgende zondag tegen Tempo Overijse. De ploeg van coach De Durpel herpakte zich uitstekend na de uppercut van vorige week thuis tegen SV Anzegem.

Sese Movoto tekende met een doelpunt in elke speelhelft in zijn eentje voor de 0-2-winst op het veld van Eendracht Wervik. Ook Overijse liet zich in de derby tegen Wolvertem Merchtem niet verrassen en blijft ongeslagen aan de leiding.

Avanti Stekene zet de opmars in het klassement intussen verder. De jongens van trainer Van Oost lieten zich bij Anzegem, dat vorige week stuntte door co-leider Voorde-Appelterre in eigen huis te gaan kloppen, niet verrassen. Een vroeg doelpunt van Tjorven Melens zette de bezoeker na dertien minuten al op het goede spoor. Na de rust konden Verwilligen en De Rudder de lijn doortrekken. “We speelden een volwassen wedstrijd tegen een tegenstrever die best wel kwaliteit in de ploeg heeft. Maar we konden alweer de nul houden en met de twaalf op twaalf kan het vertrouwen niet meer stuk”, aldus de bezoekende coach.

Ook Vigor Wuitens Hamme ging met duidelijk verschil winnen buitenshuis. “Wat thuis voorlopig nog niet lukt kan op verplaatsing blijkbaar wel. Scoren en winnen”, was de analyse van coach Verstraeten na de 0-4 op het veld van Eendacht Elene-Grotenberge. In het derde kwartier scoorden de Wuitens via De Witte, Beau Ponnet en aanvoerder Jim Van Osselaer, die er vorig week om familiale redenen niet bij was, drie keer op tien minuten. Lokando legde de eindstand vast.

Jong Lede pakte na het gelijkspel vorige week op en tegen HO Kalken nu wel de drie punten bij KVE Drongen. De thuisploeg moest na een kwartier al De Rock naar de kant halen. Even later scoorde De Crick aan de overkant het enige doelpunt. De thuisploeg zette na die koffie met de ingevallen Ayala nog wel druk, maar de gelijkmaker kwam er niet meer.

Hoger Op Kalken zette de halve misstap van vorige week recht door met duidelijke cijfers te gaan winnen in Wielsbeke, dat enkele weken geleden nog Kalken uit de Beker van België had geknikkerd. Cnockaert bracht Kalken vroeg op voorsprong, maar een sterke doelman Baele en de doelpaal hielden de thuisploeg van de gelijkmaker. Na een uur kon Neve een strafschop omzetten na fout op Bonny. De thuisploeg scoorde nog tegen, maar De Corte zorgde voor de 1-3.

Onderaan hielden de twee staartploegen Eppegem en Eendracht Aalter elkaar in bedwang (0-0). Beide ploegen wonnen dit seizoen nog niet en blijven elk met drie punten op een gedeelde laatste plaats.(ive)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten