Voetbal 1ste Provinciale KSCE Mariakerke - KSK Grembergen: 2-0

Ruben Thybaert en KSCE Mariakerke klimmen met tweede zege op rij uit diep dal, maar: “Van euforie is er nog geen sprake”

“We haalden eindelijk nog eens ons normale niveau”, weet Ruben Thybaert. © Nic Declercq

Gent -

Het lek lijkt stilaan gedicht bij KSCE Mariakerke. Zaterdagavond boekte het team van Ruben Thybaert zijn tweede overwinning van het seizoen. In een heus staartduel tegen Grembergen werd het uiteindelijk 2-0. “We hebben eindelijk nog eens ons normale niveau gehaald. Eindelijk zagen we nog eens het Mariakerke van vorig seizoen terug”, zegt Ruben Thybaert.

Stefan Smet

Het was tot nu toe allesbehalve het seizoen van Mariakerke. De Gentenaren kwamen heel stroef uit de startblokken en waren na vier duels met een magere één op twaalf dan ook in de laagste regionen van de rangschikking gesukkeld. “Het liep toen echt voor geen meter. We slikten ook veel te veel doelpunten. Dat was al tijdens de voorbereiding een probleem. Fijn dat we nu ook tweemaal op rij de nul kunnen houden”, vertelt Ruben Thybaert.

De zes op zes tegen Sint-Niklaas zorgt ongetwijfeld voor opluchting bij Mariakerke. “Het was echt nodig om eens resultaten neer te zetten. Vorige week wonnen we dan wel, maar onze prestatie was niet denderend. Misschien zat er toen toch wat te veel druk op de ketel. We beseften toen ook wel dat we geen sterke prestatie hadden neergezet. Dit weekend was de sfeer na de match al veel uitbundiger. Met deze zes op zes hebben we toch wel vertrouwen getankt.”

Nadat Arno Dekeyser Mariakerke op het halfuur op voorsprong had gebracht, stelde Ruben Thybaert in het slotkwartier de Gentse overwinning veilig. “We hebben eindelijk nog eens ons normale niveau gehaald. Eindelijk zagen we nog eens het Mariakerke van vorig seizoen terug. We misten Jelle Cherlet tijdens de voorbereiding, jammer dat hij nu ook weer geblesseerd uitviel. Defensief zit het wel snor en daar kun je toch ook wel op bouwen.”

Constante in prestaties

Toch wil Thybaert niet weten van euforie. Met een uitduel bij Eendracht Zele voor de boeg, krijgt Mariakerke immers een uitgelezen kans om verder op te klimmen in het klassement. “Eigenlijk is er niet zoveel veranderd in vergelijking met drie weken geleden. Van euforie is er zeker nog geen sprake. Vertrouwen is echter zo belangrijk in het voetbal. Het is nu zaak om ook in Zele en nadien op Kleit punten te pakken. Zele is voor ons nooit een makkelijke tegenstander. Vorig seizoen gingen we er zwaar onderuit. We zijn dus gewaarschuwd.”

“Wij hadden voor dit seizoen iets meer ambitie uitgesproken, maar ondertussen moeten wij niet spreken over de top vijf. We moeten het nu vooral match per match bekijken en stelselmatig opklimmen in de rangschikking. Daarvoor moet je dus wel een constante in je prestaties krijgen. Enerzijds staan we op drie punten van de vijfde plaats, maar anderzijds telt de voorlaatste in de stand slechts drie punten minder dan wij. Dit bewijst wel dat alle ploegen in onze reeks aan elkaar gewaagd zijn. Deze keer heb je geen ploegen zoals HO Kalken of Elene-Grotenberge die erbovenuit steken.”

Aangeboden door onze partners