Tadej Pogacar was aandachtige toeschouwer tijdens WK gravel en droomt alvast: “Zou in de toekomst graag voor regenboogtrui gaan”

 ©  AFP

Gianni Vermeersch kroonde zich zondag tot allereerste wereldkampioen in het gravel. Voor volgend jaar is de kans bijzonder groot dat onze landgenoot met Tadej Pogacar er een fameuze concurrent bij heeft voor de regenboogtrui.

Jens HeylenBron: In de Leiderstrui

Pogacar bewees zaterdag in Lombardije nog maar eens tot wat hij in staat is. De Sloveen voegde zo een volgend succes aan zijn palmares toe, maar hij is zinnens op meer. Zo zou hij volgend jaar zich meer willen toeleggen op gravelwedstrijden en allicht ook meedingen voor de wereldtitel. “Een WK gravel is zeker in Europa vrij nieuw, maar het is wel een wereldkampioenschap. Ik zou graag in de toekomst voor de regenboogtrui gaan”, aldus de man van UAE bij In de Leiderstrui.

Zondag zag Pogacar onze landgenoot Gianni Vermeersch alvast naar de wereldtitel rijden in Veneto. “Ik ben hier als fan van de sport. Zelf was ik graag gestart, maar het was ook fijn om ernaar kijken. Dat doe ik niet vaak, dus dit was een mooie kans”, aldus Pogacar, die in 2023 ook wil uitkomen in het gravel. “Als je in meerdere disciplines kan uitkomen, waarom zou je dat tijdens je carrière dan niet doen? Met Mathieu Van der Poel of Peter Sagan zijn er enkele geweldige renners die het al doen op dit moment en kersvers wereldkampioen Gianni Vermeersch is ook actief in het veld en op de weg.”

Het zal in ieder geval een nieuwe uitdaging worden voor Pogacar, aangezien hij nog niet veel ervaring heeft met de graveldiscipline. “Ik houd van mountainbiken en veldrijden en volgens mij verschilt gravelfietsen niet erg veel van wegwielrennen. Ik wil het snel eens proberen, misschien volgend jaar al. Ik hoop het!”, aldus een ambitieuze Pogacar, die onder andere met Van der Poel op de foto ging zondag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt