Kamp-De Pauw reageert ontgoocheld en verbaasd op zwaar vonnis: “Het ging hier niet meer over de vrouwen, dachten we”

Advocaat van Bart De Pauw, Stijn Verbist ©  Sven Dillen

De advocaten van Bart De Pauw reageren teleurgesteld nu de rechtbank heeft beslist dat de tv-maker geen recht heeft op een schadevergoeding van de VRT.

Bart De Pauw was maandag te aangeslagen om te reageren op het striemende vonnis. “De rechtbank maakt de VRT tot slachtoffer van Bart De Pauw, het spreekt voor zich dat dit hard aankomt bij de familie”, zegt zijn advocaat Stijn Verbist. Het verhoopte eerherstel én de verhoopte miljoenen euro schadevergoeding komen er niet. “Dit vonnis is uiteraard een teleurstelling. Voor ons ging het niet meer over de vrouwen, die ook geen partij waren. De strafzaak was achter de rug en Bart heeft berust in het vonnis. De burgerlijke rechter heeft echter opnieuw over de gedragingen ten aanzien van de vrouwen geoordeeld.”

LEES OOK. Rechtbank opvallend streng voor Bart De Pauw in proces tegen VRT: vijf conclusies uit het vonnis (+)

Dat laatste zorgt voor grote verbazing in het kamp van De Pauw. Te meer omdat de advocate van de VRT, Charlotte Sas, tijdens haar pleidooi over de vrouwen net tot de orde werd geroepen door de rechter. “We gaan de strafzaak hier niet over doen”, klonk het. De Pauw heeft nu een maand om eventueel beroep aan te tekenen. “Dat is nog niet duidelijk”, zegt Verbist. “Daarover wordt nu verder nagedacht.”

(phu)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten