Guardiola ontkende het nog, maar nu duiken er toch details op over afkoopclausule (van 200 miljoen euro!) voor Erling Haaland

 ©  PA

Erling Haaland (22) is nog maar enkele maanden aan zijn periode bij Manchester City begonnen, of er duiken al heel wat speculaties op over zijn toekomst. Zo weet het gerenommeerde The Athletic dat er een afkoopclausule van 200 miljoen euro in het contract van de Noorse topspits is opgenomen.

Jonas Withouck

LEES OOK.Hart en lever: is het bizarre dieet van topspits Erling Haaland een goed idee? “Orgaanvlees is niet beter dan ander rood vlees”

Er zijn al een tijdje geruchten over een afkoopclausule in het contract van Haaland. Zo zou er onder meer in staan dat Real Madrid een soort van optie heeft om de spits over te nemen in de toekomst. Die geruchten ontkende Pep Guardiola afgelopen weekend nog met klem. “Het is niet waar. Er is geen afkoopclausule. Niet voor Real Madrid, niet voor een ander team. Dat is alles wat ik kan zeggen”, aldus de Catalaanse coach.

Dinsdag kwam The Athletic een nieuw stuk over de afkoopclausule, die wel degelijk in het contract zou opgenomen zijn. De afkoopclausule zou 200 miljoen euro bedragen, maar kan ten vroegste in 2024 getriggerd worden. Bovendien zou de clausule niet gelden voor Premier League-clubs. Europese grootmachten als Real Madrid, Paris Saint-Germain en Bayern München zouden bijvoorbeeld wel kunnen toeslaan in 2024.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Haaland is - zacht uitgedrukt - prima begonnen bij Manchester City. Na dertien wedstrijden zit hij al aan twintig (!) doelpunten en drie assists voor The Citizens. Zo is hij op weg om alle records te breken.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt