Grote kuis bij INEOS Grenadiers: drie sportief directeurs, onder wie Servais Knaven, verlaten de Britse formatie

 ©  EPA-EFE

INEOS Grenadiers heeft via Twitter aangekondigd dat het op het einde van het seizoen afscheid neemt van drie sportief directeurs. Zowel de Nederlandse oud-renner Servais Knaven, de Noor Gabriel Rasch en de Australiër Brett Lancaster trekken de deur achter zich dicht bij de Britse wielerploeg.

Jens JacobsBron: BELGA

De 51-jarige Nederlander Servais Knaven streek in 2011 neer bij INEOS Grenadiers, dat toen nog Team Sky heette. Als renner won hij onder meer Parijs-Roubaix (2001) en een etappe in de Ronde van Frankrijk (2003). Gabriel Rasch werkte sinds 2014 voor het wielerteam. Brett Lancaster vervoegde de ploeg in 2016.

Vooral het vertrek van Knaven komt niet als een verrassing. De Nederlander lijkt op weg om de troepen van Patrick Lefevere te gaan versterken. Knaven, die van 2001 tot 2006 al voor de Wolfpack reed, zou er het vertrek van Brian Holm moeten opvangen. Volgens onze informatie trekt Knaven naar het project van AG Inscurance-NXTG, waar zijn vrouw de bezieler is.

INEOS Grenadiers behaalde dit wielerseizoen 39 overwinningen, waaronder eindwinst in Parijs-Roubaix door de Nederlander Dylan van Baarle, de Amstel Gold Race door de Pool Michal Kwiatkowski en etappewinst op Alpe d’Huez in de Ronde van Frankrijk door de Brit Tom Pidcock.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners