Thailand neemt afscheid van slachtoffers bloedbad kinderdagverblijf

 ©  AP

Bij een tempel in het noorden van Thailand hebben nabestaanden dinsdag afscheid genomen van 19 slachtoffers die gedood werden door een voormalige politieman. Zij werden samen gecremeerd tijdens een ceremonie in de buitenlucht, de andere slachtoffers worden elders gecremeerd in kleine tempels.

wver

Een 34-jarige man doodde vorige week donderdag met een pistool en een mes 36 mensen, onder wie 24 kinderen, in een moordpartij die startte in een crèche in Na Klang. Hij maakte ook onderweg naar huis slachtoffers en doodde thuis zijn vrouw en zijn kind, voor hij zichzelf van het leven beroofde. Hij werd vorig jaar ontslagen wegens drugsgebruik.

LEES OOK. 24 kinderen kwamen om het leven in kinderdagverblijf, Emmy (3) overleefde als enige: “Ze had geen idee wat er was gebeurd”

Dinsdagochtend begonnen monniken vroeg in de ochtend met voorbereidende rituelen. De uitvaart, betaald door de koninklijke familie, betekende het einde van de begrafenisrituelen die zaterdag van start waren gegaan. Zo’n grote ceremonie is hoogst ongebruikelijk, doorgaans worden lichamen afzonderlijk gecremeerd.

De lijkkisten werden naast elkaar opgebaard bij de tempel. ©  EPA-EFE

Voor de crematie werd vuur gemaakt volgens een plaatselijke traditie. “We hebben geprobeerd om dit op een traditionele manier te doen”, verklaarde Maemon Meeyuan, een grootmoeder van een van de slachtoffers tegen het persagentschap AFP.

LEES OOK. Journalisten van CNN verontschuldigen zich voor reportage over aanslag op Thais kinderdagverblijf

De 24 kinderen en 12 volwassenen werden samen gecremeerd tijdens de ceremonie. ©  EPA-EFE

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten