Nieuwe VR-bril Meta Quest Pro kost 1.800 euro

 ©  Meta

 ©  Meta

Meta-baas Mark Zuckerberg heeft dinsdag de nieuwe VR-bril Meta Quest Pro voorgesteld, op maat van de metaverse. De virtualrealitybril heeft nieuwe bedieningscontrollers en camera’s en een scherper beeld dan zijn voorloper. De Meta Quest Pro kost 1.799,99 euro.

wver

De Meta Quest Pro is een meer gesofisticeerde versie van de huidige Meta Quest 2, met dunnere lenzen en een processor die 50 procent krachtiger is. De VR-kijker heeft betere camera’s die de positie in een ruimte nauwkeuriger kunnen bepalen en augmented reality mogelijk moeten maken. Ook aan de binnenkant zijn er camera’s die het gezicht en de ogen van de gebruiker registreren, zodat gezichtsuitdrukkingen naar de virtuele wereld kunnen worden overgebracht. Virtuele beeldschermen en documenten zouden beter ogen dankzij een scherper beeld. “Met de ingebouwde mixed reality kun je dingen doen die voorheen niet mogelijk waren”, aldus Mark Zuckerberg.

De batterij is achteraan in de hoofdband verwerkt, op die manier zou het comfortabeler moeten zijn om het toestel van 722 gram te dragen. De Meta Quest Pro zou ongeveer twee uur gebruikt kunnen worden en kan vanaf vandaag besteld worden, in ons land kost het toestel 1.799,99 euro. De eerste exemplaren worden vanaf 25 oktober verstuurd, verzekerde Mark Zuckerberg tijdens de presentatie.

LEES OOK. Straks scrollen we niet meer op het internet, maar zijn we deel van het internet: wat je moet weten over de ‘metaverse’ (+)

 ©  Meta

Daarnaast kondigde Mark Zuckerberg ook aan dat ontwikkelaars makkelijker nieuwe avatars kunnen maken, waarbij meer emoties getoond kunnen worden en meer opties beschikbaar worden. Vooral het correct weergeven van benen bleek niet eenvoudig. Instant avatars zouden het eenvoudiger maken om avatars te maken, op basis van een scan van je hoofd met een smartphone. Codec avatars bieden dan weer extra mogelijkheden om een meer realistische avatar te personaliseren. Later dit jaar wordt de Avatar Store in VR gelanceerd. Er volgde tevens een demonstratie hoe je met hand- of vingerbewegingen bijvoorbeeld foto’s kan maken.

 ©  Meta

Volgens Zuckerberg kan je via de metaverse niet alleen samen games spelen, maar ook met collega’s samenwerken. “Je kan beter communiceren met collega’s en brainstormen zoals nooit tevoren en jouw productiviteit verhogen, maar evengoed grote evenementen organiseren”, aldus de topman ven Meta. Hiervoor werkt Meta bovendien samen met Microsoft, waardoor een integratie mogelijk wordt met Teams en Windows 365. Volgend jaar wordt ook Meta Quest for Business uitgerold, een bundel met beheerfuncties zoals apparaat- en app-beheer, gericht op de bedrijfswereld. Op lange termijn hoopt Meta Magic Room te lanceren, een Zoom-integratie en 3D-model review.

Mark Zuckerberg liet tot slot weten dat hij erg uitkijkt naar de mogelijkheden met augmented reality in de nabije toekomst. “Ik heb deze technologie al gezien in het labo, en de komende jaren zullen steeds meer producten dit mogelijk maken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten