Voetbal 3de provinciale B Sparta Dikkebus

Lucas Angelo knalt Dikkebus voorbij Zillebeke naar tweede plaats: “Tweede provinciale zou voor ons een aantrekkelijke reeks zijn”

Dikkebus moet het wel meerdere maanden doen zonder de doelpunten van de geblesseerde Yann Georges, vorig seizoen goed voor 25 stuks, en dat is toch een serieuze aderlating. © Bart Vandenbroucke

Ieper -

Het was al een poos geleden dat Dikkebus nog eens een Ieperse derby mocht spelen. Zaterdag trok Sparta naar de gepromoveerde buren uit Zillebeke. Kapitein Angelo Lucas scoorde in de laatste minuten de enige goal van de wedstrijd en zet Dikkebus zo op (een gedeelde) plaats twee.

Amaury Verdruye

De spartanen spraken voor het eerst in lange tijd nog eens ambitie uit. Het bestuur zou graag de eindronde halen en eventueel overgaan. Na een sterk seizoenseinde miste de club nu de start niet, want Dikkebus is mee met de topploegen.

“Die late treffer in Zillebeke was nodig als we onze ambities willen waarmaken”, blijft Angelo Lucas rustig over zijn knap schot in de winkelhaak. “We willen zo snel mogelijk een kloofje slaan, zodat we al een kleine buffer hebben wanneer we een misstap zouden begaan. We staan nu op één puntje van titelkandidaat Hooglede, waartegen we zelf al een knap punt behaalden.”

“De goede resultaten zorgen natuurlijk voor een magnifieke, uitgelaten sfeer”, vervolgt de kapitein. “Onze beloften staan ook op de tweede plaats, wat de sfeer binnen de club enkel maar ten goede komt. We mogen nu wel niet naast onze schoenen beginnen lopen en moeten ook de match tegen Roeselare-Daisel B geconcentreerd aanvatten. We staan met enkele ploegen op een zakdoek en dan kan je ook snel naar beneden tuimelen.”

Na vele jaren in derde provinciale voelt Sparta Dikkebus zich klaar voor een stap hogerop. “We hebben nu al enkele jaren dezelfde kern en zijn op elkaar ingespeeld. Vorig seizoen werden we zesde en misten we op een haar na de eindronde. Dit seizoen willen we op z’n minst dat tikkeltje beter doen. Ik zeg altijd dat derde het nieuwe tweede provinciale is. Het is een aantrekkelijke reeks met veel ploegen van hier. Met Beselare, Geluveld, Vlamertinge en Poperinge zouden we er een pak derby’s bijkrijgen.”

Ander systeem door blessure spits Georges

Door de blessure van spits Yann Georges, vorig seizoen nog goed voor maar liefst 25 doelpunten, is de ploeg wel een serieus wapen kwijt. Dikkebus zal Georges op z’n minst tot Nieuwjaar moeten missen, en wie weet langer. “Daarom spelen we nu ook een ander systeem”, pikt coach Thierry Clatot in. “Ik wil me excuseren bij de supporters dat het allemaal iets minder spectaculair is, maar als we die eindronde willen halen, moeten er punten komen. Ik vind het bijzonder jammer en zou graag terugkeren naar het oude systeem, maar het verlies van Georges zorgt ervoor dat ik naar een andere oplossing moest zoeken. Positief is wel dat de ploeg op karakter speelt en vooral met veel goesting. Ik hoop dat we dit nog enkele weken kunnen vasthouden.”

Aangeboden door onze partners