Voetbal 3de provinciale B Cercle Melle

Brian De Neve deelt met Cercle Melle een 7-0-pandoering uit: “Hopelijk ligt onze mindere periode nu definitief achter de rug”

Brian De Neve scoorde twee doelpunten tegen Eendracht Moortsele. ©  Geert De Rycke

Melle -

Cercle Melle stond in de voorbije anderhalve maand synoniem voor wisselvalligheid. Afgelopen zondag haalden de roodhemden zwaar uit tegen Eendracht Moortsele.

Johan Polet

De ploeg van coach Peter Van Speybroeck bleef met zes op vijftien onder de verwachtingen. Afgelopen zondag haalden de roodhemden zwaar uit door met 7-0 van Eendracht Moortsele te winnen. “De score is niet eens overdreven”, zegt Brian De Neve van Cercle Melle. Net als Michiel Desramault was hij goed voor twee doelpunten. De andere treffers waren van Gijs Anrys, Brent Mouton en Niels Dewaele. “Er lagen misschien dubbele cijfers in ons bereik indien we onze kansen aan een hoger percentage afwerkten. Eendracht Moortsele kende een collectieve offday, terwijl wij met één van onze betere prestaties in deze campagne uitpakten. Het was leuk om vast te stellen dat er vijf verschillende spelers scoorden. We zijn niet afhankelijk van één goalgetter.”

Waarom namen jullie zo’n moeizame start?

“We verloren van leider ESA Bottelare en kenden een collectieve offday tegen Jong Zulte, dat ons met een zware 6-0-nederlaag huiswaarts stuurde. We zaten om allerlei redenen in de hoek waar de klappen vallen. We dienden onder meer aan onze defensie te sleutelen en enkele noodgedwongen verschuivingen of wissels door te voeren. Het was niet gemakkelijk om de juiste spelers op de juiste posities te posteren, maar die mindere periode lijkt nu achter de rug. Ik zit aan drie competitiegoals. Ik hoop beter te doen dan vorig seizoen, toen ik goed was voor zes treffers.”

Wat is de ambitie van Cercle Melle?

”We willen beter doen dan vorig seizoen, toen we net naast een eindrondeticket grepen. Het wordt in een kwalitatief sterke reeks geen sinecure om in de top vijf te eindigen, maar wij hebben hiervoor wel het potentieel. We trekken zondag naar Olsene Sportief dat dit seizoen nog niet heeft kunnen winnen. Wij willen een derde zege op rij behalen om in de rangschikking nog wat op te schuiven. We hopen onze goede reeks door te trekken, maar bij Olsene Sportief is de druk groot. We zijn verwittigd. We mogen ons aan een geprikkelde opponent verwachten.”

Aangeboden door onze partners