Voetbal 3de provinciale A WS Oudenburg

Stefan Schwarz moet serieus versterkt WS Oudenburg naar promotie loodsen en dan is een goede start mooi meegenomen: “Er wachten ons nog 24 finales”

Stefan Schwarz wijst zijn spelers de weg naar succes, maar is op zijn hoede voor verraderlijke tegenstanders. © Bart Vandenbroucke

Oudenburg -

Na een zo goed als foutloos parcours staat WS Oudenburg samen met Oedelem aan de leiding in derde provinciale A. Zondag staat een verraderlijke wedstrijd tegen Beernem op het programma en daarna wacht een moeilijke verplaatsing naar De Haan. “Bij dubbele winst komt de eerste periodetitel in het vizier”, weet trainer Stefan Schwarz.

Philippe Decruynaere

Met zestien punten uit zes wedstrijden heeft WS Oudenburg zijn start niet gemist. Aangezien de club graag wil promoveren, was het heel belangrijk om goed uit de startblokken te schieten en dat weet coach Stefan Schwarz maar al te goed. “Het is leuk meegenomen als je vanaf het begin van de competitie bovenaan meedraait. We hebben al enkele heel goede, maar ook enkele mindere wedstrijden gespeeld. Meestal had het te maken met de staat van het veld, zoals vorig weekend in Zerkegem. We hadden aan de rust twee doelpunten bonus, maar in de tweede helft scoorden zij de aansluitingstreffer en sloop er wat onrust in mijn team. Uiteindelijk wonnen we toch en dat is een goede zaak. Het is heel belangrijk om in dergelijke wedstrijden ook de drie punten te pakken.”

De ervaren coach kijkt niet al te ver vooruit, maar weet dat er een moeilijk tweeluik volgt. “Zondag nemen we het op tegen een lastige tegenstander. Beernem kende door blessures en tegenslag een mindere start, maar we zijn op onze hoede. We zullen heel gefocust moeten spelen of anders gaan we de boot in. Samen met Oedelem, Daring Brugge en Ruddervoorde reken ik hen bij de titelkandidaten. Een week later wacht ons een moeilijke verplaatsing naar De Haan. Dat is ook een verraderlijke wedstrijd. Als we winnen tegen Beernem en De Haan, maken we een grote kans om de eerste periodetitel binnen te halen.”

Stefan Schwarz zegt het niet met zoveel woorden, maar iedereen die de ambities van het bestuur en de trainer kent, weet dat men dit seizoen in Oudenburg enkel tevreden is met de titel. “Het is nu mijn derde jaar als coach in deze club en ik voel dat we klaar zijn voor een stapje hogerop. Vorig seizoen speelden we met een beperkte kern een prima terugronde. In het tussenseizoen heeft het bestuur serieuze inspanningen gedaan om de spelersgroep zowel kwalitatief als kwantitatief te versterken. Vorig jaar waren er door blessures soms amper tien spelers aanwezig op training. Nu zijn we steeds met een grote groep en wordt er veel intensiever geoefend. Door de concurrentie moet iedereen vechten om in het weekend op het wedstrijdblad te komen.”

“Het is niet verkeerd om uit te komen voor je ambities”, gaat Schwarz verder. “Een feilloos seizoen is een utopie. Er zal ongetwijfeld nog wel een periode komen waarin het wat minder goed zal draaien. Misschien krijgen we ook nog te kampen met blessures en tegenslag. Ik hoop dat het niet het geval is, maar ik beschouw de 24 wedstrijden die nog volgen sowieso als finales. Ook tegen de zogezegde mindere ploegen zullen we de punten niet cadeau krijgen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten