Google laat socialemediaplatform van Trump dan toch toe op appwinkel

 ©  AFP

Het socialemediaplatform van Donald Trump, Truth Social, kan sinds woensdag gedownload worden in de Google Play Store. De internetgigant had Truth Social deze zomer geweerd omdat op het netwerk gewelddadige bedreigingen en andere content zouden staan, die niet stroken met de normen van Google en onvoldoende gemodereerd werden.

Bron: BELGA

Google zegt nu dat het socialemediaplatform van de voormalige Republikeinse president heeft ingestemd met de handhaving van zijn eigen beleid rond de verwijdering van berichten die oproepen tot geweld en heeft beloofd dat ook in de toekomst te zullen doen. Ook inhoud die in strijd is met het Google-beleid zal worden verwijderd.

Volgens Devin Nunes, voormalig congreslid en directeur van de Trump Media & Technology Group (TMTG), is de beslissing van Google “een belangrijke stap om de vrijheid van meningsuiting online te herstellen”. Trump richtte Truth Social op nadat hij in 2021 verbannen werd van Twitter. Ook zijn Facebook- en YouTube-accounts werden verwijderd nadat hij na de bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari vorig jaar was beschuldigd van opruiing.

Truth Social is al sinds februari beschikbaar in de App Store van Apple.

Aangeboden door onze partners