Ivan Ramiro Sosa (Movistar) grijpt macht in Ronde van Langkawi

Winnaar Ivan Sosa (rechts) met Einer Rubio en Hugh Carthy (centraal).  

De Colombiaan Ivan Ramiro Sosa (Movistar Team) heeft de macht gegrepen in de Ronde van Langkawi, een achtdaagse rittenkoers voor de Pro Series in Maleisië. Hij klom bovenop Genting Highlands solo naar winst in de derde etappe en veroverde zo ook de leiderstrui.

Bron: BELGA

De eerste van twee aankomsten bergop in deze Ronde van Langkawi bracht de renners in de laatste dertig kilometer van zeeniveau naar de aankomst op 1.650 meter hoogte, bovenop Genting Highlands. De vlakke aanloop daarnaartoe werd gekleurd door een vlucht van vier renners, waarvan er één lang wist vol te houden op de slotklim: de Australiër Carter Bettles.

Maar de winnaar kwam toch vanuit het peloton, waar de Brit Hugh Carthy, de Colombiaan Ivan Ramiro Sosa en de Kazak Andrey Zeits al op het eerste gedeelte van de beklimming van de rest wegreden. In de slotkilometers – tijdens een tropische regenbui en met hoge klimpercentages – trok het 24-jarige lichtgewicht Sosa de macht naar zich toe. Hij haalde het met een voorsprong van 19 seconden op Carthy. Einer Rubio, een land- en ploeggenoot van Sosa, werd derde op bijna twee minuten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het klassement neemt Sosa de leiderspositie over van de Rus Gleb Syritsa, de winnaar van de openingsetappe. De Colombiaan was eerder dit seizoen ook al rit- en eindwinnaar in de Spaanse Ronde van Asturië.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten