Tom Waes verkent vier nieuwe metropolen in ‘Reizen Waes’: “Er stonden nog wat plekken op mijn verlanglijst”

 ©  VRT

Is er een plek op deze planeet die Tom Waes (53) nog niét bezocht? Blijkbaar wel, want hij staat klaar met nieuwe afleveringen van ‘Reizen Waes’. Daarvoor trok hij opnieuw naar vier wereldsteden. Staan deze keer op het menu: India, Kenia, Brazilië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Ook begin dit jaar besloot Tom Waes enkele wereldsteden te verkennen, nadat hij tijdens de lockdown noodgedwongen door Vlaanderen en Nederland moest reizen. In het voorjaar koos hij metropolen als Mexico City en Caïro. Deze keer begint zijn rondreis in Mumbai – de grootste stad van India met 22 miljoen inwoners en zo de dichtst bevolkte stad ter wereld – en eindigt hij in het razendsnel gegroeide Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

LEES OOK. Tom Waes doet 5 wereldsteden aan voor nieuw seizoen van ‘Reizen Waes’: “Bij mijn vertrek hoor ik vaak: ‘Goeie vakantie’. Maar ga maar eens met mij mee” (+)

Tussendoor passeert Waes ook langs de Keniaanse hoofdstad Nairobi en de ‘betonnen jungle’ van São Paulo in Brazilië. “Ik vond het belangrijk om mijn reis langs belangrijke wereldsteden verder te zetten”, zegt de presentator. “Er stonden nog enkele plekken op mijn verlanglijst. Zo was ik met Reizen Waes nog nooit in India geweest. In Nairobi zag ik de toekomst van grote, Afrikaanse steden en São Paulo, het onbekendere broertje van Rio de Janeiro, verraste me enorm. Zelfs een luxeoord als Dubai was boeiend, ook al was het er meer dan 45 graden.” Reizen Waes: wereldsteden gaat van start op 24 oktober en is te zien op Eén en VRT Max.

 ©  VRT

 ©  VRT

 ©  VRT

 ©  VRT

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook