China Light betovert dit jaar alleen Planckendael, Zoo Antwerpen slaat jaar over

© ATV

Mechelen, Antwerpen -

In Mechelen krioelt het deze winter van de insecten. Gigantische exemplaren, die baden in het licht. Vanaf december is er opnieuw een China Light in Planckendael. Voor het eerst sinds 2014 doet Zoo Antwerpen niet mee, daar duikt het lichtfestival volgend jaar opnieuw op.

Bieke Lathouwers

Nu de avond steeds vroeger valt, begint het weer te kriebelen om licht in de duisternis te brengen. In Zoo Antwerpen doen ze dat sinds 2014 met een lichtfestival, sinds vorig jaar ook in Planckendael. Dit jaar zijn de Chinese kunstenaars met hun lichtarmaturen opnieuw op post in Planckendael, maar de Zoo past dit keer.

“In samenspraak met onze Chinese partner hebben we ervoor gekozen om vanaf nu te alterneren van locatie. Volgend jaar is Antwerpen opnieuw aan de beurt, dit jaar doen ze Planckendael opnieuw stralen van 2 december tot 15 januari 2023”, reageert woordvoerder Ilse Segers.

Vorige winter zorgde China Light voor enorme dino’s in Planckendael. ©  ZOO Planckendael

“Vorig jaar verlichtten de dinosaurussen de winter van de mensen. Nu kunnen ze zich komen verwonderen over insecten en insecteneters. Kleine en grote avonturiers wandelen tijdens Giant bugs and those that eat them(gigantische insecten en zij die ze eten) door een bijenkorf of tussen de poten van een torenhoge spin”, waarschuwt Ilse Segers. “Echt iets voor durvers dus. Ga op zoek naar de tarantula of volg de lampjes naar een indrukwekkende bidsprinkhaan. Een unieke kans om op een bijzondere manier kennis te maken met de wondere wereld van insecten.”

Warme boodschap

De lichtobjecten worden opnieuw gemaakt door de Chinese kunstenaars van China Light Zoo. “Een lichtfestival is een manier waarop mensen mekaar geluk en alle goeds wensen op het einde van het jaar. Een mooie, warme boodschap die we deze winter dus ook in Zoo Planckendael willen verderzetten.”

Het lichtfestival opent telkens pas om 18u, terwijl het park sluit om 16u. Wie een parkbezoek wil combineren met Giant bugs and those that eat them, kan intussentijd wel terecht in restaurant Toepaja. “Dat zal uitzonderlijk open zijn om iets te eten vóór de mensen naar het lichtfestival gaan. Daarvoor gaan ze in het gekozen tijdslot naar de hoofdingang van het park”, weet de woordvoerster. “Wie wil, kan in het park ook genieten van warme chocolademelk en smoutebollen.”

In Antwerpen kon je vorig jaar naar Alice in Wonderland gaan kijken tijdens China Light. Dit jaar slaagt de Zoo een jaar over. ©  ZOO Antwerpen

www.zooplanckendael.be

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten