Voetbal 3de Afdeling VV KVE Drongen

“Als groep aanpassen aan dit niveau”: Jurgen Van Opstaele slaat niet aan het panikeren ondanks mindere resultaten van KVE Drongen

“We moeten vasthouden aan onze aanpak. Paniek is een slechte raadgever”, weet Jurgen Van Opstaele. ©  Nic Declercq

Gent -

KVE Drongen ging vorig weekend voor eigen publiek nipt onderuit tegen Jong Lede. Een nieuwe opdoffer voor de Gentenaren, die met vijf op achttien niet bepaald kunnen terugkijken op een sterke seizoenstart. “Je kunt er niet om heen dat we altijd vol inzet en goede moed elke match aanvatten. Helaas worden onze foutjes telkens opnieuw keihard afgestraft”, vertelt Jurgen Van Opstaele.

Stefan Smet

Coach Jurgen Van Opstaele kent de klappen van de zweep en beseft dat zijn ploeg duidelijk leergeld betaalt na de promotie naar derde afdeling. “Dat kun je wel stellen”, zegt de Drongencoach. “Je kunt er niet om heen dat we elke match vol inzet en goede moed aanvatten. Helaas worden onze foutjes telkens opnieuw keihard afgestraft. Tegen Lede noteerde ik één bal tussen onze palen, maar het was wel raak. We moeten als groep groeien en ons aanpassen aan dit niveau. We hebben nu vijf punten en daar moeten we ons aan optrekken. We kunnen kwalitatief ons zeker meten met de meeste tegenstanders, maar efficiëntie is duidelijk een werkpunt. Als je bovendien minder kansen creëert, dan wordt efficiëntie nog belangrijker. Ik kan mijn spitsen trouwens niets kwalijk nemen, zij werken keihard voor elke morzel grond.”

Net als vorig seizoen blijkt het thuisvoordeel zich voor KVE Drongen niet echt te vertalen in massaal puntengewin. “Dat is ook deels toeval”, countert Van Opstaele. “Tegen Rumbeke pakten we een punt, maar voorts hebben we ook al enkele pittige tegenstanders ontvangen. Het was vaak net niet en dat moet ons juist prikkelen om voluit onze kans te gaan. Paniek is altijd een slechte raadgever. We moeten gewoon vasthouden aan onze aanpak. Match per match werken dus.”

“We wisten dat het niet altijd makkelijk zou worden”

Komend weekend gaat KVE Drongen op bezoek bij Eendracht Aalter, nog een ploeg die de punten hard nodig heeft. “Als we daar drie punten pakken, dan zitten we weer mooi in het peloton. Al beseffen we ook wel dat we verder wegzakken, mochten we met lege handen terugkeren. We zullen elk weekend voluit moeten gaan en telkens honderd procent moeten zijn om punten te pakken.”

“We hebben intern ook al de nodige gesprekken gevoerd. Als je zoals tegen Lede er alles aan doet om die achterstand uit te wissen en het lukt niet, dan kun je niemand iets verwijten. Ik blijf alvast rustig en ik heb de indruk dat iedereen binnen de club ook heel sereen blijft. Onrust zou trouwens niets oplossen”, predikt Van Opstaele realisme. “We zitten nu gewoon in een periode waarin we vaak een tikkeltje meeval missen. Als die laatste passes wat beter toekomen, dan zouden we al een heel grote stap voorwaarts zetten. Dit is ook geen verrassing voor mij. We wisten dat het niet altijd makkelijk zou worden. Als we telkens vier op negen kunnen boeken, zitten we perfect op schema om ons te handhaven in derde afdeling.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten