7 Vlaamse artiesten strijden volgend jaar om een plekje op het Eurovisiesongfestival

Peter Van de Veire zal de voorrondes van het Eurovisiesongfestival, waarin 7 artiesten het tegen elkaar opnemen, in goeie banen leiden. 

Er zijn enkele nieuwe details gelost over de preselecties voor het Eurovisiesongfestival, die volgend jaar op Eén te zien zullen zijn. Zeven Vlaamse artiesten zullen daaraan deelnemen, elk met 2 songs. Tijdens een live-uitzending zullen de kijkers mee kunnen beslissen wie ons land uiteindelijk zal vertegenwoordigen.

Wout Desmytere

Dat Eén voor het eerst sinds 2016 - het jaar waarin Laura Tesoro haar kans waagde met What’s the pressure - preselecties voor het festival opnieuw zal uitzenden, maakte presentator van dienst Peter Van de Veire afgelopen zomer al bekend. Lang was Eurosong een traditie op de openbare omroep, maar de afgelopen jaren werden de artiesten zonder bijhorende televisieshow uitgekozen.

In het vernieuwde format schuiven zeven artiesten elk twee songs naar voor. Welke artiesten precies, dat is nog niet bekend. De finale van de wedstrijd wordt een liveshow in Paleis 12, waarbij het publiek mee kan kiezen over wie ons land zal vertegenwoordigen. Eén zal ‘later meer info bekendmaken over Eurosong’, maar geeft alvast mee dat de show in het begin van het voorjaar zal worden uitgezonden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook