Netflix lost nieuwe beelden uit nieuw seizoen ‘The crown’

Netflix lost enkele nieuwe beelden uit het nieuwe seizoen van ‘The crown’, met Imelda Staunton als Elizabeth II. ©  ISOPIX

Netflix warmt de fans van het succesvolle ‘The crown’ op voor het vijfde seizoen. Via sociale media lost de streamingdienst enkele beelden uit de nieuwe afleveringen. Weg zijn hoofdrolspelers Olivia Colman en Tobias Menzies, de rollen van de pas overleden Elizabeth II en haar echtgenoot Philip worden voortaan gespeeld door Imelda Staunton en Jonathan Pryce.

Wout Desmytere

Elk seizoen van de reeks zoomt in op een specifieke periode uit het leven van ‘de Queen’. Dat vereist om de zoveel seizoenen ook een castwissel. De jonge Elizabeth en Philip werden in de eerste twee seizoenen gespeeld door Claire Foy en Matt Smith. Daarna namen Olivia Colman en Tobias Menzies de fakkel over.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Netflix loste eerder al een korte trailer voor het seizoen, waarvan de verhaallijn zal starten in de jaren 90, en geeft nu enkele nieuwe foto’s vrij. Daarop zijn de Britse klasbakken Imelda Staunton (Harry Potter) en Jonathan Pryce (Pirates of the caribbean) voor het eerst samen te zien als het koninklijk echtpaar. Ook zien we Elizabeth Debicki (Tenet, Guardians of the galaxy) als prinses Diana en Dominic West als prins Charles.

Het vijfde seizoen verschijnt op 9 november op Netflix. Aan het zesde en laatste seizoen wordt al gewerkt, maar na het overlijden van de koningin werd dat vorige maand tijdelijk stopgezet.

Aangeboden door onze partners