Nieuw talent uit Eritrea Natnael Tesfatsion zet stap hogerop naar Trek-Segafredo

De Eritrese renner Natnael Tesfatsion (23) rijdt de komende twee seizoenen voor Trek-Segafredo, zo meldt de Amerikaanse WorldTourformatie. Hij verlaat het Italiaanse procontinentale team Drone Hopper - Androni Giocattoli.

Michael Van DammeBron: BELGA

“Tesfatsion heeft zich de afgelopen twee seizoenen onderscheiden als een van de interessantste opkomende renners van het Afrikaanse continent”, zo meldt Trek-Segafredo. Zowel in 2021 als in 2022 reed de Eritreeër de Giro. Hij liet dit jaar van zich spreken met een zevende plaats in de 15de rit en een achtste plaats in de vijfde etappe. Tesfatsion werd verder tweede in de Ronde van de Apennijnen en vierde in de GP Industria. De Ronde van Rwanda (2020, 2022) schreef hij twee keer op zijn naam. Op zijn palmares staan ook nog een ritzege in de Ronde van Rwanda en de Tropicale Amissa Bongo. Begin juni won Tesfatsion de koninginnenetappe in de Adriatica Ionica Race.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Wij volgen hem al twee jaar en in die tijd heeft hij blijk gegeven van opmerkelijke vaardigheden op zowel korte als lange beklimmingen. Hij heeft ook een behoorlijke sprint”, stelt algemeen manager Luca Guercilena. “Hij gaf ons meteen het beeld van een complete renner, een interessante opkomende renner die het waard is om in te investeren. Wij geloven dat er nog veel ruimte voor verbetering is om ook in de WorldTour in het oog te springen.” (belga)

Aangeboden door onze partners