Spice Girls brengen alternatieve ‘Spice up your life’-clip uit voor 25ste verjaardag

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Spice Girls vieren dit jaar de 25ste verjaardag van hun album ‘Spiceworld’. Dat wordt passend gevierd. De Britse meidengroep loste een alternatieve clip van hit ‘Spice up your life’.

Bron: Billboard

Die video bestaat voornamelijk uit nog nooit gezien materiaal van de originele opnames uit de jaren negentig. Wie naar het begin kijkt, en vergelijkt met het iconische origineel, ziet de verschillen al meteen. Het vijftal – Mel B, Mel C, Emma Bunton, Geri Halliwell en Victoria Beckham – danst in een soort zeppelin, die boven de stad zweeft. De focus ligt in de nieuwe clip meer op de dames, dan op het decor – een duistere stad – errond.

(Bekijk hieronder de originele clip)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er is niet alleen de video, op 4 november komt ook een hele collectie uit om die verjaardag te vieren. Gaande van een tracksuit, T-shirts, kalenders, mutsen tot een speciale Spiceworld-verjaardagseditie van het album. Er zou ook nog vier niet-geloste live nummers opstaan, net als een een originele demo van Step to me.

“De periode van Spiceworld was zo’n fijne tijd voor ons, we hadden een album op nummer één, we reisden rond de wereld en ontmoetten onze geweldige fans, we kwamen met een tweede album én hadden onze eigen film”, zegt de groep in een statement. “Wie had dat gedacht? Maf om nu te beseffen dat er 25 jaar gepasseerd zijn.”  (eadp)

Aangeboden door onze partners

Lees ook