Elf kinderen overleden bij schipbreuk in Cambodja

 ©  AP

In Cambodja zijn donderdagavond zeker elf kinderen om het leven gekomen nadat hun boot zonk op de Mekong-rivier. De politie pakte drie mensen op. Dat melden de Cambodjaanse autoriteiten zaterdag.

Bron: BELGA

Het ongeval vond plaats in de provincie Kandal in het zuidoosten van het Aziatische land. De kinderen, tussen 12 en 15 jaar oud, kwamen donderdagavond terug van de Engelse les en moesten de Mekong oversteken met een kleine boot. Die zonk op zo’n 50 meter van de kust. Volgens ooggetuigen zat de boot overvol.

De autoriteiten rukten massaal uit maar zeker elf kinderen konden niet meer gered worden, meldt AFP zaterdagochtend. Andere bronnen spreken van veertien doden.

Twee leerlingen en de twee volwassen operatoren van de boot werden gered. De zoekactie werd zaterdag stopgezet. De politie arresteerde drie mensen, onder wie de twee operatoren.

Ongevallen met schepen vinden vaak plaats in Cambodja. De mensen maken er veel gebruik van de rivieren om verplaatsingen te doen. Door hevige regenval treden de rivieren er vaak uit hun oevers.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten