Neilson Powless wint Japan Cup, Maxim Van Gils wordt nog vijfde voor Lotto-Soudal ondanks “kleine aardbeving”: “Geen al te beste nachtrust gehad”

De Amerikaan Neilson Powless heeft de 29ste editie van de Japan Cup (1.Pro) op zijn naam geschreven. De 26-jarige renner van EF Education-EasyPost kwam na 144,2 km solo over de streep in Utsunomiya na een aanval in de slotfase. Zijn Italiaanse teamgenoot Andrea Piccolo werd tweede op twaalf seconden voor de Australiër Benjamin Dyball.

Maarten VanhoofBron: BELGA

Twee Belgen van Lotto Soudal eindigden in de top tien in deze wedstrijd over tien rondjes over een lokaal circuit met daarin een klim. Maxim Van Gils finishte als vijfde, Tim Wellens werd negende. 

”Vanaf de start was het vol gas racen en vanaf dat moment zakte het tempo niet meer”, analyseerde Van Gils de wedstrijd. “Helaas heb ik niet de beste nachtrust gehad, want er was een kleine aardbeving. In de finale kwam ik dan ook net tekort om de jongens te volgen die voor de overwinning streden. Maar ik ben blij dat ik het seizoen kan afsluiten met een vijfde plaats.”

Tim Wellens reed dan weer zijn laatste koers voor Lotto-Soudal. “Ik realiseerde me niet dat dit mijn laatste wedstrijd was voor het team, alleen bij de start en de finish omdat ik nog steeds gefocust was op de koers zelf. Ik ben echt dankbaar voor de afgelopen tien jaar bij de ploeg. Ik zal zeker veel mensen missen die vrienden werden, maar ik weet dat we elkaar de komende jaren nog zullen zien.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Winnaar Neilson Powless, twaalfde in de laatste Tour, volgt op de erelijst de Nederlander Bauke Mollema op. Die won in 2019. De voorbije twee jaar werd de race afgelast vanwege de coronapandemie.

Uitslag

1. Neilson Powless (VSt/EF Education-EasyPost) in 3u37:49

2. Andrea Piccolo (Ita) op 0:12

3. Benjamin Dyball (Aus) op 0:13

4. Hermann Pernsteiner (Oos)

5. Maxim Van Gils op 0:17

6. Guillaume Martin (Fra)

7. Giulio Ciccone (Ita) op 0:32

8. Thomas Lebas (Fra) op 0:34

9. Tim Wellens op 1:32

10. Gotzon Martin (Spa)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten