Voetbal 1ste provinciale Bierbeek-Herent 0-0

Ilias Benamar ziet dat Bierbeek tegen promovendus blijft steken op gelijkspel: “Ander systeem voorin was toch even zoeken voor ons”

Ilias Benamar probeert zich een weg te banen tussen Herent-spelers Jarne Van Renterghem en Bernard Peeters. © Vel

Bierbeek kon zaterdag voor de tweede keer op rij niet winnen op eigen veld. Tegen promovendus KFC Herent kwam het niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel. De groen-witten hadden duidelijk op meer gehoopt, de bezoekers stijgen door een vier op zes stilaan naar de veiligere middenmoot.

Stefan Van De Weyer

Bierbeek speelde een prima eerste helft en kwam ook op het einde nog gevaarlijk opzetten.

“Er had zeker meer ingezeten voor ons”, zegt thuisspits Ilias Benamar. “En pas op, op het einde kwamen we zelfs nog goed weg. Herent kwam goed in blok spelen, we hadden vooraan een moeilijke wedstrijd. In de spits speelden we voor het eerst in een ander systeem, waardoor het toch even zoeken was. De automatismen die er de voorbije matchen waren ingeslopen, ontbraken nu duidelijk. Nu goed, in de eerste helft hebben we ook gewoon pech gehad in de afwerking. Zo trof ik zelf de lat. In de tweede helft was het zeker minder. We raakten minder betrokken bij het spel en dat maakte het nogal moeilijk voetballen.”

Sterk slotoffensief

Door de 0-0 hield Herent-doelman Jitse Seynaeve voor de tweede speeldag op rij zijn netten schoon. “We hebben nu na zeven speeldagen tegen de volledige top zeven gespeeld”, zegt de goalie. “We hebben de sterkste clubs zo allemaal al achter de rug en kunnen stellen dat we voor Bierbeek in vijf van de zes gevallen de betere ploeg waren. Alleen de resultaten zijn niet altijd gevolgd. Vooraan ontbrak dat tikkeltje geluk, achteraan pakten we iets te makkelijk tegentreffers.”

Ook Seynaeve had gezien dat Herent het voor rust moeilijk had. “In het eerste kwartier kwam Bierbeek opzetten en had het overwicht. Er was die bal op de lat en ik moest een vrije trap van Joren Nijs pakken. Daarna voetbalden we ons in de match en in de slotfase volgde zelfs nog kans na kans voor ons. Zo blijf ik toch met een dubbel gevoel zitten. Na ons sterke slotoffensief was er zomaar meer mogelijk geweest.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten