Voetbal 1ste nationale KVK Tienen - Mandel United 2-0

Sofian Bouzian houdt Tienen na de rust recht met enkele cruciale reddingen: “Clean sheet was echt veel te lang geleden”

Mandel United probeerde na de rust zowat alles, maar Sofian Bouzian hield Tienen overeind. ©  mgd

Na vier wedstrijden zonder zege heeft Tienen eindelijk nog eens kunnen winnen. De Suikerploeg was op eigen veld met 2-0 te sterk voor Mandel United. Yvan Yagan en Yacine Bentayeb zorgden voor de doelpunten, achteraan was Sofian Bouzian een sterk sluitstuk.

René Beelen

Spectaculaire reddingen moest de Marokkaanse Belg niet uit zijn mouw schudden om zijn kooi proper te houden, maar de clean sheet deed enorm veel deugd.

“Zeker na die drie tegengoals tegen Winkel en de vier doelpunten tegen Patro Eisden”, zegt de 22-jarige Bouzian. “We hebben hard gewerkt om zulke opdoffers in de toekomst te vermijden. De coach heeft bijgestuurd en gehamerd op zowat alles om defensieve fouten uit ons spel te halen. Vorige week speelden we al gelijk bij titelkandidaat Luik, daar hebben we toen een goede organisatie neergezetten. Ik werd toen enkel geklopt via een strafschop. Nu moest ik in de stormloop van Mandel vooral het kopje erbij houden en overwegend hoge ballen plukken. Het doet deugd dat ik de nul op het bord heb kunnen houden. Dat was echt veel te lang geleden.”

Anderlecht

KVK haalde Bouzian het afgelopen seizoen binnen van KV Mechelen. “Ik zat daar al sinds mijn zeventien bij de A-kern. Als 19-jarige beleefde ik zelfs een hoogtepunt toen ik mocht invallen tegen Anderlecht. Ik brak er echter nooit helemaal door en wilde als jonge keeper speelkansen om me verder te ontwikkelen.”

Dat deed de Tiense doelman gisteren dus, en dan vooral na de rust. “Als het slechts 1-0 staat aan de rust, dan weet je dat de tegenstrever moet komen. Naast een stevig blok hebben we de juiste mentaliteit getoond en de wil om te winnen. Deze overwinning was echt broodnodig, zeker omdat Mandel voor het seizoen getipt werd als degradatiekandidaat.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten