Voetbal 3de Afdeling VV A  Reeksoverzicht

Eerste thuisoverwinning voor Hamme en Kalken

Kelian Bonny (archief) was goed voor een van de twee doelpunten van Hoger Op Kalken tegen Eppegem. ©  Geert De Rycke

Vigor Wuitens Hamme, dat dit seizoen de eindronde wil halen, en promovendus Hoger Op Kalken konden hun thuissupporters plezieren met een eerste driepunter. In de topper tussen Voorde-Appelterre en Overijse viel de beslissing pas in de blessuretijd.

Voorde-Appelterre won de topper tegen Overijse met de leidersplaats als inzet. Meteen de eerste nederlaag voor Overijse dat na de rust wel een 2-0 achterstand kon goedmaken, maar diep in blessuretijd toch het deksel op de neus kreeg met een doelpunt van Machtelinckx.

Ook de toeschouwers in Hamme kregen waar voor hun geld. De thuisploeg kreeg voor de rust vijf open kansen, maar twee keer het doelhout en een sterke doelman Vonck verhinderden een Hamse voorsprong. Na de koffie zorgde Vermaut voor een koude douche. Maar Hamme reageerde en via De Witte stond het enkele minuten later al 1-1 en nog een beetje later maakte Van Osselaer er 2-1 van. Nadien volgden de kansen elkaar in sneltempo op, maar het verlossende derde doelpunt kwam er niet. In de slotminuut moest doelman Van Haver nog uitpakken om Vermaut van de gelijkmaker te houden. “We maakte het onszelf uiteindelijk nog moeilijk. Eigenlijk had de wedstrijd aan de rust al moeten beslist zijn”, vond Hamme-trainer Kim Verstraeten na afloop.

Ook Hoger Op Kalken kon voor het eerst dit seizoen op eigen veld winnen. Invaller Stijn Cools-Ceuppens scoorde bij zijn eerste balcontact de 1-0 en even later frommelde Kelian Bonny een vrijschop van Buyl binnen. Maar de bezoekers gaven niet op. Fontaine scoorde tegen en de doelpaal hield de gasten in de slotminuten nog van de gelijkmaker. “Belangrijke punten dus waardoor we onze plek in de top vijf kunnen verstevigen”, vond trainer David Verhelst. Met de komende opdrachten naar Wervik en thuis tegen Drongen liggen er ook de volgende weken punten klaar voor Kalken.

Eendracht Aalter slaagde er op eigen veld in de derby tegen Drongen niet in om een eerste keer te winnen. De bezoekers stonden aan de rust al 0-2 voor. Janssens scoorde meteen na de rust tegen. Het sein voor een doorlopend offensief van de thuisploeg maar de gelijkmaker kwam er niet. In de slotminuten scoorden de gasten nog twee keer.

Avanti Stekene leek tegen Wielsbeke meer dan een uur lang op weg om een 15 op 15 neer te zetten. Verspeeten en Melens zorgden voor een 2-0-ruststand maar in het laatste halfuur gaf de thuisploeg niet thuis en konden De Bosscher en Maddens nog een punt uit de brand slepen voor Wielsbeke.

Jong Lede had aan een doelpunt van Van Poelvoorde, kort voor de rust, genoeg om een moedig Elene Grotenberge af te houden. Scheidsrechter De Wulf trok in deze wedstrijd liefst 7 keer geel.

In het West-Vlaamse duel tussen Roeselare en Anzegem trokken de bezoekers met 1-3 aan het langste eind en dankzij een doelpunt van Vandeputte kort na de rust.

Wervik haalde op het veld van HO Merchtem Wolvertem zijn eerste driepunter van het seizoen binnen en komt zo weg van de laatste plaats. (ive)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten