Voetbal 2de afdeling VV A KSC Lokeren-Temse – SC Dikkelvenne 1-0

Lokeren-Temse wint met kleinste verschil van zwak Dikkelvenne

Simon Vermeiren (Lokeren-Temse), die hier boven Jelle De Schryver (Dikkelvenne) uit torent, scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.  ©  Geert De Rycke

Sporting Lokeren-Temse haalde het met het kleinste verschil van een zwak Dikkelvenne dat met een nul op twaalf achter blijft. Maar ook de thuisploeg liet allesbehalve mooi voetbal zien. Eén doelpunt van Vermeiren volstond.

De thuisploeg moest het zonder de geschorste Maes doen. Hij was vorige week in Petegem nog dé man van de match die de Waaslanders een hele wedstrijd op sleeptouw had genomen. Bij de bezoekers was De Man (ex Lokeren) nog steeds onbeschikbaar wegens kwetsuur.

De Waaslanders namen een furieuze start met halve kansen voor Vermeiren en Vercauteren en drie hoekschoppen in de eerste vijf minuten. Maar aan de overkant werd Merckx, ver uit zijn doel, bijna verrast door Mazouz. Nadien duurde het tot het halfuur voor een kopballetje van Van Moerzeke bezoekend doelman Van der Eedt nog eens aan het werk zette. Na een voorzet van diezelfde Van Moerzeke kon Elewaut net niet koppen en een wanhoopspoging van De Neve zwaaide net voor rust tien meter over en naast.

Ondanks de stevige peptalk van coach Hans Cornelis tijdens de rust waren het de bezoekers die het vinnigst aan de tweede helft begonnen. Van Vaerenbergh kwam heel dicht bij een doelpunt, maar de ex-spits van Lokeren kreeg de bal niet onder controle en na een voorzet van Mazouz verlengde De Smet nipt naast. Een bleke Elewaut kon aan de overkant Van der Eedt ook tot actie dwingen. Maar echt uitgespeelde kansen waren dat allemaal niet.

Cornelis gooide er met Casagolda en Sabak twee extra offensieve krachten in. Dat loonde. Na een hoekschop van Sabak torende Vermeiren boven iedereen uit om toch in te koppen. Casagolda kwam even later iets te kort om Van der Eedt nog te kunnen bedreigen. Maar zelfs bij die 1-0 en met een moedig maar vooral onmachtig Dikkelvenne bleek de thuisploeg niet in staat om de kloof uit te diepen. De drie punten waren binnen, het applaus van de supporters was er vooral uit beleefdheid. (ive)

SCHEIDSRECHTER: Jari Van Laere.

DOELPUNT: 74’ Vermeiren 1-0.

KSC LOKEREN-TEMSE: Merckx, El Banouhi, Boujouh, De Wilde, Pogba, Janssen, De Neve, Vercauteren (68’ Sabak), Van Moerzeke, Elewaut (68’ Casagolda), Vermeiren (78’ Dianganga).

KSC DIKKELVENNE: Van der Eedt, Gordts, Verheuge, De Smet (78’ Pouillon), Hoebeke (88’ Beshliaha), De Schryver, Van Vaerenbergh, Seurynck, Sasseridine Mazouz, Gilles Desmet (46’ Jassim Mazouz), Gianni Desmet.

GELE KAARTEN: Boujouh, Elewaut, De Neve, Sabak, Gianni Desmet, Beshliaha.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten