Voetbal 2de provinciale A FC Assenede - FC Sleidinge 2-2

Cedric Van Cleemputte trapt FC Assenede naar 2-2-gelijkspel tegen FC Sleidinge: “Mentale opsteker dat we nog steeds ongeslagen zijn”

Cedric Van Cleemputte (FC Assenede) scoorde vanop de stip zijn tweede doelpunt van het seizoen: “Na de rode kaart van Sleidinge misten we de maturiteit en het overzicht om nog veel kansen te creëren.” ©  Marc Van Hecke

ASSENEDE -

FC Assenede blijft ook na zeven speeldagen ongeslagen.

Johan Polet

De ploeg van coach Jens Pauwels speelde op eigen veld 2-2 gelijk tegen FC Sleidinge en staat met 11 punten op 21 op de zesde plaats. “Ik kan me op basis van het spelbeeld verzoenen met ons vijfde gelijkspel in deze campagne”, reageert de 23-jarige spits Cedric Van Cleemputte (FC Assenede) die via een strafschop zijn tweede competitietreffer scoorde. “De bezoekers werden kort na het uur door de uitsluiting van Indy Van Volsem (tweemaal geel) tot tien herleid. Wij mochten gedurende 25 minuten tegen een numerieke minderheid optornen, maar haalden hieruit geen voordeel. We hebben een jonge ploeg met weinig ervaring. We misten de maturiteit en het overzicht om tegen tien spelers van FC Sleidinge nog veel kansen te creëren. We hadden dit beter moeten uitspelen. Dit is een werkpunt voor de komende weken.”

“Het is onze ambitie om in de linkse kolom van de rangschikking te eindigen. We hopen iets beter te doen dan vorig seizoen toen we op de negende plaats strandden. Het is een mentale opsteker dat we net als leider FC Sint-Laureins nog geen enkele maal verloren. Ik scoorde vorig seizoen 13 competitiegoals maar ben hier niet fanatiek mee bezig. Het belangrijkste is dat de ploeg punten pakt.”

“We trekken aanstaande zondag met vertrouwen maar zonder druk naar het ambitieuze FC Destelbergen. We hebben er niets te verliezen. Onze opponent moet winnen om in de top van de rangschikking te blijven meedraaien. Reken maar dat we ons vel duur zullen verkopen”, besluit Van Cleemputte die een jeugdproduct van FC Assenede is.

Sleidinge niet tevreden met punt

“We zijn niet tevreden met deze 2-2-puntendeling”, reageert de 34-jarige middenvelder Sam Van Moorhem (FC Sleidinge). “We zetten een 1-0-achterstand om in een 1-2-voorsprong en hadden tien minuten na de rust de wedstrijd volledig onder controle. Kort voor het uur kantelde de match in een tijdsspanne van drie minuten. Wij incasseerden de gelijkmaker op het moment dat we een vervanging wilden doorvoeren. Quinten Hertschap was al richting zijlijn aan het lopen toen de scheidsrechter verrassend liet doorspelen. Twee minuten later werden we door een uitsluiting tot tien herleid, waardoor we in de laatste 25 minuten vooral goed in de organisatie bleven voetballen. We bleven wel verdiend overeind.”

“We staan met 8 punten op 21 op een gedeelde achtste plaats. Belangrijk is dat we iedere week progressie maken. We begonnen aan deze campagne met drie nederlagen op rij waaronder verliesbeurten tegen sterke teams als FC Destelbergen en Zeveren Sportief. We bleven in de voorbije vier wedstrijden ongeslagen en hopen die positieve lijn zo lang mogelijk door te trekken.”

“We krijgen zondag het bezoek van mijn ex-ploeg SVK Maldegem dat naar de laatste plaats is weggezakt. Bovendien wordt het de eerste wedstrijd van onze ex-coach Peter Lippens die vorige week als nieuwe T1 van de fusieploeg werd aangesteld. We zullen SVK Maldegem zeker niet onderschatten. Die ploeg staat onder haar niveau in de rangschikking.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten