Voetbal 1ste provinciale SV Diksmuide

Ervaren Aaron Vandendriessche neemt Diksmuidse jongeren op sleeptouw, en met succes: “Iedereen knapt zijn deel van het werk op”

Aaron Vandendriessche en co. pakten onder T1 Benny Jonckheere een knappe 12 op 12. © Bart Vandenbroucke

Diksmuide -

SV Diksmuide zet zijn opmars verder. Onder het bewind van de nieuwe T1 Benny Jonckheere, die er vanaf de overname op hamerde dat de support van zijn nieuwe T2 Steve Cottry en van keeperstrainer Tom Vandenbussche van het grootste belang zou worden, pakte het team 12 op 12. Oostnieuwkerke was zaterdag het volgende slachtoffer: 4-1.

Benny Lingier

Steve Cottry was al T1 van het talententeam in derde provinciale en linkt die functie nu met de nieuwe uitdaging als T2 van het eerste elftal. “Gelukkig kan ik bij de tweede ploeg rekenen op de back-up van Matthias Morent en Sofie Verdonck. Voorlopig krijg ik alles naadloos gecombineerd”, zegt de directeur van een secundaire school in Poperinge. “Voetbal zou een soort ontspanning moeten zijn, maar ik heb het nog altijd moeilijk met een nederlaag (lacht). Onze 12 op 12 met de vernieuwde sportieve staf kan je niet langer als toeval beschouwen. De kwaliteit van de groep groeide niet ineens, maar we proberen wel om het maximum uit elke speler te halen. De drive binnen de groep en de wilskracht vormen vandaag onze grootste troeven.”

Diksmuide neemt het de komende weken op tegen Deerlijk en Wevelgem. “Twee zware dobbers, maar ons vertrouwen is top na de 4-1 tegen Oostnieuwkerke, uitgerekend op onze sponsoravond en voor veel toeschouwers. De zege kostte weinig moeite, maar van anderhalf uur eenrichtingsvoetbal was er geen sprake. Na de studieronde van een kwartier vijzelden we het tempo op, maar we lieten vier opgelegde kansen liggen. Vlak na de herneming troffen Blanckaert en Vandendriessche de paal, maar Feys brak het ijs met een raak afstandsschot. Oostnieuwkerke kon het steeds moeilijker belopen en Cardon verdubbelde met een rake kopbal onze voorsprong. Na een solo van Santens dikte Clarebout aan de tweede paal tot 3-0 aan en even later sloop hij tussen twee verdedigers door om er 4-0 van te maken. Mihoubi redde nog de eer.”

“De eindcijfers spreken voor zich. De score had hoger kunnen oplopen, maar we deden onze job. We speelden een volwassen match en dwongen veel kansen af. Na de pauze losten we alles mooi op en iedereen knapte zijn deel van het werk op”, aldus Aaron Vandendriessche (ex-Zwevezele). “Eerste provinciale vroeg een korte aanpassingsperiode, maar die verliep vlot. Ook een scheurtje in de hamstring berokkende weinig kwaad. Het is de opdracht van onder andere Feys, Cardon en mij om de jonge garde op sleeptouw te nemen. Ik ben nu 31 jaar. Of mijn actieve loopbaan even lang zal duren als die van mijn broers Dieter en Nico, durf ik niet zeggen. Het zit in onze genen, maar je lichaam moet zolang mee willen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten